Video: Iisraeli jalgpallimeeskond võttis endale Trumpi nime

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beitar Jerusalem meeskond (kollases ja mustas) mängimas
Beitar Jerusalem meeskond (kollases ja mustas) mängimas Foto: AHMAD GHARABLI / AFP/Scanpix

Iisraeli jalgpallimeeskond Beitar Jerusalem FC muutis nime, võttes uueks nimeks Beitar Trump Jerusalem, kuna nende silmis on USA president Donald Trump kangelane.

Trump lasi viia USA saatkonna Tel Avivist Jeruusalemma ja avamine toimub täna, 14. mail, teatab The Telegraph.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Leah Millis / REUTERS/Scanpix

Trump ärritas möödunud aasta lõpul palestiinlasi ja moslemeid, kui ütles, et tema silmis on Jeruusalemm Iisraeli pealinn. Palestiinlased ja moslemid peavad seda iidset linna oma tulevase riigi pealinnaks.

«70 aastat on Jeruusalemm oodanud rahvusvahelist tähelepanu. See linn saab seda tänu USA presidendi Donald Trumpi julgele sammule tunnistada Jeruusalemma kui Iisraeli igavest pealinna,» teatasid jalgpallimeeskonna esindajad.

Beitar Jerusalem jalgpallimeeskonna logo
Beitar Jerusalem jalgpallimeeskonna logo Foto: wikipedia.org

Nad lisasid, et president Trump näitas üles julgust ja armastust Iisraeli rahva vastu ja nad loodavad, et teised riigid järgivad Trumpi eeskuju.

«Meie jalgpalliklubi juht ja omanik Eli Ohana langetas otsuse austada USA presidenti ja lisada ta nimi meie meeskonna nimele. Meie meeskonna uus nimi on Beitar Trump Jerusalem,» sõnasid mängijad.

Ei ole teada, kas nimemuutus on ajutine või püsiv.

1936. aastal asutatud Jeruusalemma Beitari meeskond on võitnud kuus Iisraeli jalgpalli kõrgliiga meistritiitlit, olles praegu edetabelis teisel kohal.

Beitar Jerusalem meeskond (kollases ja mustas) mängimas
Beitar Jerusalem meeskond (kollases ja mustas) mängimas Foto: AHMAD GHARABLI / AFP/Scanpix

Politoloogide teatel ei ole üllatav, et see jalgpallimeeskond Trumpi toetab. Tegemist on Iisareli kõrgliiga ainsa meeskonnaga, kus ei ole kunagi mänginud ühtegi araablasest mängijat ja selle meekonna fännid on tuntud oma rassistliku suhtumise poolest.

Kui meeskond palkas 2013. aastal kaks Tšetšeenia moslemist mängijat, vihastas see fänne ja nad süütasid meeskonna kontori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles