Eurovisioon 2018 ennustus: Elina püsib napilt esikümnes, uus kindel favoriit on Küpros (5)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleni Foureira"Fuego" Eurovisiooni esimene poolfinaal
Eleni Foureira"Fuego" Eurovisiooni esimene poolfinaal Foto: FRANCISCO LEONG / AFP

Eurovisiooni lauluvõistluse grandioosse finaali eel ennustavad kihlveokontori analüütikud Eestile finaalis alles 10. kohta. Uus kindel favoriit on aga Küpros.

 Lisaks Eesti positsiooni langemisele neljandalt kohalt kümnendale on muudatusi ka esikolmiku riikides – favoriidiks on Küpros, Eleni Foureira lauluga «Fuego», teisele ja kolmandale kohale platseeruvad vastavalt Iisrael ja Prantsusmaa

«Eurovisiooni puhul on lugematu arv erinevaid muutujaid, mida analüütikas arvestada ning lisaks ka nn X-faktor, mis ei allugi tavalisele analüütikale, mistõttu on põnevus õhus sisuliselt viimsete minutiteni,» täpsustab Betsafe Balti riikide turundusdirektori Kaido Ulejev.

Leedu, kes lisaks Eestile Balti riikidest finaali jõudis, võib ennustusportaali koefitsientide järgi finaalis jõuda lausa 4. või 5. kohale, mis oleks riigile läbi aegade parimaks tulemuseks Eurovisioonil.

«Ajalugu on näidanud korduvalt, et sellise suurusuguse live-show ajal, kus rahvas valib võitja, peab olema valmis üllatusteks. Ehk suudab Elina, kes on oma vapustava häälega rabanud kogu Euroopat ning osutunud tõeliseks fännide- ja meedia lemmikuks Portugalis, meid siiski üllatada,» lisab Ulejev lootusrikkalt.

«La Forza» võidukoefitsiendiks on portaalis 35.00. Ka pikaaegse favoriidi Iisraeli on Küpros troonilt lükanud. Küprose võidukoefitsiendiks on hetkeseisuga tugev 2,00, Iisraelil 4,50 ning kolmanda koha pretendendil Prantsusmaal 10,00.

Betsafe’i Eurovisiooni ennustuse järgi on TOP 10 riigid Eurovisioonil paremuse järjestuses järgnevad:

Küpros (2,00)

Iisrael (4,50)

Prantsusmaa (10,00)

Leedu (15,00)

Saksamaa (15,00)

Rootsi (17,00)

Iirimaa (19,00)

Norra (20,00)

Itaalia (20,00)

Eesti (35,00)

Vaata tervet tabelit SIIT

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles