VIDEO Müstiline kadumisjuhtum: 2014. aastal Bulgaaria lennujaamast ära jooksnud meest ei ole seni leitud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars Mittank Varna lannujaamas ja foto temast
Lars Mittank Varna lannujaamas ja foto temast Foto: Youtube ja Twitter

Youtube’i video kohaselt kadus Bulgaarias Varna lennujaama juures 2014. aasta juulis sakslasest turist Lars Mittank, kelle asukoha ja saatuse kohta seni andmed puuduvad. 

Mitmed vandenõuteoreetikud on pakkunud oma teooria, kuhu mees kaduda võis, kuid need ei ole juhtumit aidanud lahendada.

Mittanki on näha Varna lennujaama turvakaamersalvestisel liikumas lennujaamas ja siis ootamatult jooksmas lennujaama lähedal asuvasse metsatukka. Videot näinute arvates jooksis mees kellegi eest ära, läbides lennujaamahoone ja parkla, enne kui metsa jõudis.

Mehest jäid terminali maha seljakott ja spordikott, milles olid rahakott, pass, pangakaardid ja nutitelefon.

Varna lennujaama turvakaamera salvestis, millel on Lars Mittank
Varna lennujaama turvakaamera salvestis, millel on Lars Mittank Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Bulgaaria politsei uuris sakslase kadumisjuhtumit, kuid ei suutnud seda lahendada. Uurimine näitas, et ta lendas koos sõpradega Bulgaaria Kuldsetele Liivadele, kuid mõned päevad enne kojulendamist sattus McDonaldsis kaklusse, saades peapõrutuse ja kõrvatrummi vigastuse.

Ta läks kohaliku arsti juurde ja sai ravi, mille tõttu ta pidi sõpradest maha jääma ja ta kojulend lükkus edasi. Ta saatis sõbrad Varnas lennukile ja läks ise hotelli, kust ta tegi kõne oma emale Saksamaale. Ta ütles emale, et ema ta pangakaardid sulgeks, sest teda jälitavad isikud, kes tahavalt temalt raha röövida ja ta tappa. Lisaks palus ta emal Varna lennujaama hotelli saata ravimeid. Sandra Mittanki sõnul oli poja kõne ehmatav.

Lars Mittanki ema Sandra Mittank näitamas oma poja pilti
Lars Mittanki ema Sandra Mittank näitamas oma poja pilti Foto: Twitter.com

Kummaliselt käitunud Mittank jäi silma Varna lennujaama hotelli töötajatele ja nad palusid mehe lennujaama arstil Kosta Kostovil läbi vaadata.

Kostovi sõnul näis Mittank selline nagu ta oleks saanud närvivapustuse.

«Lennujaama ühes osas olid käimas remonttööd ja seal oli ehitusmehi. Kui sakslane neid nägi, sattus ta paanikasse ja tahtis nende eest ära joosta. Mulle jäi mulje, et tal on jälitusluul,» sõnas arst.

Kui Larst Mittank ei jõudnud kokkulepitud ajaks koju Saksamaale, asus pere teda Bulgaariast eradetektiivi abil otsima.

Ei Bulgaaria politsei ega pere ei tea seni, kas mehel võis peavigastuse või ravimite tõttu paranoia tekkida või oli ta tõesti ohus.

2016. aastal sai Lars Mittanki pere Brasiilia politseilt foto, millel on näha habemesse kasvanud ja viletsalt riides meest, kes jalutas kiirtee ääres. See ei osutunud siiski sakslaseks, vaid üheks kadunud kanadalaseks.

Kuna Mittanki ei ole seni leitud, levivad mitmed vandenõuteooriad. Bulgaaria on riik, kus on palju kuritegevust ja inimkaubandusega tegelevaid jõuke ning selle tõttu arvatakse, et ta võis sattuda mõne sellise gängi kätte.  

Mittanki peetakse Youtube’i kõige kuulsamaks kadunud isikuks, kelle kadumisaegset turvakaamerasalvestist on vaadatud sadu tuhandeid kordi. 

Lars Mittank
Lars Mittank Foto: Twitter.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles