Laura Põldvere teeb Oh! Yoy laululaagrist traditsiooni

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljatar Laura Põldvere
Lauljatar Laura Põldvere Foto: Terje Lepp

Lisaks tihedale suvisele esinemisgraafikule leiab Laura Põldvere aega ka järeltuleva põlvkonna muusikalise kasvatuse eest hoolt kanda. Ja seda juba teist aastat jutti.

Laura, räägi pisut oma eelmise aasta laagrikogemustest. Kas see oli esmakordne laululaagri korraldamine Sinu jaoks?

Olen olnud küll kasvataja rollis Segasumma Suvila laagris, kuid laululaagri poole pealt oli eelmise aasta kogemus tõesti esmakordne. Eelmise aasta laager õnnestus suurepäraselt!

Huvi laagri vastu oli üllatavalt suur. Planeerisime hoopis väiksemat laagrit teha, aga kuna huvilisi oli nii palju, siis pidime kohtade arvu suurendama. Ja kuna laagri vastukaja oli ka väga positiivne,  siis korraldame ka see aasta ning tahame teha Oh! Joy laagrist traditsiooni.


Millega eriti rahule jäid?

Ega me osanud aimatagi, mis meid tegelikult ees ootab. Valmistasime laagrit pikalt ette ja püüdsime kokku panna võimalikult huvitava programmi. Ehk siis püüdsime anda endast nii palju kui võimalik.

Üllatusmoment oli see, et tagasi saime veel rohkem: lapsed olid aldid kõike kaasa tegema ja energia, mis neilt tagasi saime, oli see, mida me ei olnud enne kogenud.

Laste siirus ning positiivne energia on fenomenaalne ning me kõik tulime koju suure energiapagasiga. Laste kreatiivsus üllatas meid ning pakkus mõnusat vaatepilti erinevatel õhtustel üritustel nagu moeshow, Otsime Oh! Joy Superstaari jne.


Mida annaks seekord siiski parandada?

Selle laagri taaskorraldamine on nüüd uus väljakutse, sest paljud tänavuse aasta laagrist osavõtjad olid ka eelmisel aastal ja meie ülesanne on neid üllatada.

Eks laagri põhiolemus jääb samaks: eesmärk on lõpetada laager suure ühiskontserdiga, mida tulevad vaatama lapsevanemad, tuttavad, sugulased.

Muutused tulevad sisse kindlasti selles osas, et püüame pakkuda uusi lisategevusi ja üritusi. Eelmise aasta kogemuse põhjal teame nüüd, millised tegevused lapsi huvitavad ja millised võib olla mitte nii palju.

Seekord paneme rõhu sellele, et nad mõtleksid rohkem muusika olemuse, erinevate stiilide ja vormide üle. Kui nad lähevad laagrist koju, siis peaksid nad olema rikkamad laulukogemuse- ja muusikateadmiste võrra.

Ja muidugi peaksid nad seda laagrit eelkõige nautima, leidma uusi sõpru ning mõnusalt ja tegusalt aega veetma.



Tänavune Oh! Joy laste- ja noorte laululaager toimub jällegi mõnusas Rakvere lähedal asuvas Essu mõisas.

Oodatud on kõik 8.-15. aastased noored, kellel on muusika vastu huvi.

 

Laagris toimuvad:
-- Individuaaltunnid
-- Grupitunnid (5-7 last ühes tunnis)
-- Oh! Joy Koor
-- Lavalise käitumise kursus
-- Meelelahutuslikud tegevused: päevased ülesandemängud,
maastiku orienteerumismängud, fotomatk, laternate retk,
omaloomingu konkurss, Oh! Joy Bowlingu ja Minigolfi turniir

 

Laagrit juhendavad noored, kuid kogenud lauljad/muusikud Laura Põldvere, Maria Väli ja Reelika Ranik.

 

Laager toimub kahes vahetuses:
-- 25.-30. juulil on oodatud kõik 8.-11. aastased lauluhuvilised
-- 1.-6. augustil 12.-15. aastased noored lauluhuvilised

Kirsiks tordil on mõlema laagri viimasel päeval Essu mõisas toimuv täispikk kontsert lapsevanematele!

Kõigest täpsemalt loe juba www.ohjoy.ee

Ära jää sellest ilma!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles