Video: tõde pardijahile läinud mehe kohta selgus 17 aastat hiljem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jerry Michael Williams
Jerry Michael Williams Foto: Wikipedia.org

USAs Floridas kadus 16. detsembril 2000. aastal Seminole’i järvele pardijahile läinud Jerry Michael (Mike) Williams ja kuna politsei ei leidnud ta surnukeha, siis arvati, et ta uppus.

Kohus tunnistas 31-aastase Williamsi surnuks pool aastat pärast tema kadumist, teatab tallahassee.com

Lesk Denise Williams sõnas meediale, et tema arvates juhtus ta mehega järvel mingi õnnetus, ta kukkus vette, kus alligaatorid ta ära sõid.

Seminole'i järv
Seminole'i järv Foto: wikipedia.org

Leseks jäänud naine läks oma eluga edasi, ta abiellus mehe parima sõbra Brian Winchesteriga ning sai oma endise mehe elukindlustusraha, mida oli kaks miljonit dollarit.

2017. aasta detsembris sai Florida politsei vihje Leoni maakonnas olevate inimjäänuste kohta, millele tehtud DNA-test näitas, et need kuuluvad kadunuks jäänud Williamsile.

Patoloogide teatel leidsid nad surnukehalt tõendeid, et mees mõrvati ja politsei asus Williamsi juhtumit uuesti uurima.

Kriminalistid kahtlesid juba aastaid tagasi, kas Williams ikka uppus, kuid kuna tõendeid nappis, siis ei suudetud tõestada, et tegemist võis olla mõrvaga.

Selle nädala teispäeval, 8. mail pidas politsei kinni mehe lese, 48-aastase Denise Williamsi, kes töötab Florida ülikoolis. Naine oli juba lahkumas oma 19-aastase tütre sünnipäevapeole, kui saabusid politseinikud, kes ta käed raudu panid ja kaasa viisid. 

Denise Williams
Denise Williams Foto: / AP/Scanpix

Denise Williamsile esitati süüdistus mõrvas ja mehe tapmise plaanimises.

Süüdistuse kohaselt kaasas naine mehe sõbra Brian Winchesteri mõrvaplaani ja see mees lasi Mike Williamsi maha.

Winchester on juba kandmas 20 aasta pikkust vanglakaristust, mille kohus määras talle abikaasa Denise Williamsi röövimise ja mahalaskmisähvarduse eest 2016. aastal.

Denise Williams andis 2017. aastal lahutuse sisse ja paar on nüüdseks lahutatud.

Brian Winchester sõnas oma kohtuistungil, et ta röövis naise, kuna tahtis teda sundida minema politseisse ja tunnistama oma eelmise mehe tapmise üles.

Winchesterile ei ole esitatud süüdistust Williamsi mõrvas. Prokurör Jack Campbelli teatel sõltub süüdistuse esitamine sellest, mida Mike Williamsi surma uurimine veel pinnale toob.

Winchesteri advokaadi Tim Janseni teatel on ta klient valmis kohtus olema tunnistaja, kui talle ei esitata süüdistust.

Denise Williamsi advokaat Ethan Way sõnas, et Winchester üritab süüd veeretada naise kaela.

«Minu kliendil ei ole mingit seost Mike Williamsi kadumise ega ka mingite teiste Brian Winchesteri poolt toime pandud kuritegudega. Olen kindel, et kui vandekohtunikud kuulevad, mida Denise Williamsil öelda on, siis ilmneb tõde ehk Brian Winchester tappis oma sõbra Mike Williamsi,» teatas advokaat.

USA meedia teatel sai Denise Williams pärast oma mehe surnuks tunnistamist kaks miljonit dollarit elukindlustusraha, mis võis olla põjus, miks pardijahile läinud mees maha lasti. 

Jerry Michael Williams
Jerry Michael Williams Foto: wikipedia.org

«Denise Williams on külm nagu kala. Loodan, et see naine mõistetakse kohtus süüdi, kuna tema on oma mehe tapmise taga,» teatas endine politseinik Derrick Wester, kes kuulas  2000. aastal esimesena Denise Williamsi üle.

152-ruutkilomeetrine Seminole’i tehisjärv asub Florida ja Georgia osariigi piiril, olles populaarne pardijahi- ja kalapüügikoht.

Seminole'i järve Woodruffi pais
Seminole'i järve Woodruffi pais Foto: wikipedia.org

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles