Mangi skandaali tuules: kuidas ja kust ikkagi avada naiste tšakraid? (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitse põhitšakrat paiknevad inimese selgrool alates lülisamba viimasest lülist kuni pealaeni
Seitse põhitšakrat paiknevad inimese selgrool alates lülisamba viimasest lülist kuni pealaeni Foto: Christoph Hähnel / PantherMedia / Christoph Hähnel/Scanpix

Eesti tuntuim astroloog Igor Mang sattus skandaali, kui «Pealtnägija» paljastas, kuidas ta naisi ebasobival viisil katsus ja nende tšakraid avada tahtis. Mis on tšakra ja kas neid peab tõesti intiimpiirkonnast avama?

«Pealtnägija» tegi Mangiga katse, milles saatis kaks naist, kellel olid kaamerad küljes, tuntud astroloogi koju ja sai kinnituse oma kahtlustele.

Kas tuntud horoskoobikoostaja on vahepeal õppinud tšakraid avama, ei ole teada, kuid väidetavalt üritas ta seda kahe naise puhul, kes külastasid teda Lasnamäe kodus.

Mis aga leidis aset Kadriorus tühja tamme sees, ei ole lõpuni selge, kuid võib vaid oletada, et ka seal üritas tuntud astroloog veel ühel naisel tšakraid avada.

Seitse põhitšakrat paiknevad inimese selgrool alates lülisamba viimasest lülist kuni pealaeni
Seitse põhitšakrat paiknevad inimese selgrool alates lülisamba viimasest lülist kuni pealaeni Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson/Scanpix

Mida kujutavad endast tšakrad?

Tšakrate ehk energiakeskuste süsteem on kasutusel India traditsioonides, tantra koolkondades, Hiina taoismis, Tiibeti budismis, Jaapani esoteerilises budismis ja new age’i õpetustes.

Šveitsi psühhiaater Carl Gustav Jung (1875–1961) oli esimene, kes kasutas oma analüütilise psühholoogia kirjutistest mõistet «tšakra».

Seitse põhitšakrat paiknevad inimese selgrool alates lülisamba viimasest lülist kuni pealaeni ning energiakeskuste lugemist alustatakse esimesest tšakrast ehk juurtšakrast, mis asub alakehas õndraluu sisepinnal sabakondi otsas.

Tšakrate asukoht inimkehal
Tšakrate asukoht inimkehal Foto: Martina Kovacova / PantherMedia / Martina Kovacova/Scanpix

Mang tegi naiste tšakrate avamisel õigesti, alustades esimesest ehk juurtšakrast, kuid ta võis teha ka midagi valesti. Mang ei pruukinud teada fakti, et meestel ja naistel keerlevad tšakrad vastupidiselt, naistel vastupäeva, meestel päripäeva.  

Oletada võib, et tuntud astroloog asus naiste kallale talle omase meestšakra päripäevaenergiaga, tekitades katastroofi.

Juurtšakraga on seotud mitmed meie elu tähtsad aspektid nagu elljujäämine, turvatunne, elutahe, vitaalsus, sisemine tugevus ja ühiskondlikud sidemed.

Võimalik, et Mang tahtis kogeda, milline on naiste juurtšakraenergia, seda endale ammutada ja selle energia abil luua horoskoope, milliseid eesti rahva silmad varem näinud ei ole.

Kui naised ei oleks tõrkunud, oleks Mang saanud vist ta kõik tšakrad läbi töötada, sest tähtis on ka teine ehk sakraaltšakra, mis asub kaks sõrme nabast allpool. See seksuaalsuse, suhete ja loomingulisusega seotud tšakra oleks võinud skandaali käivitajale veel võimsama energialaengu anda kui esimene tšakra, lausa orgasmilise.

Seitse põhitšakrat paiknevad inimese selgrool alates lülisamba viimasest lülist kuni pealaeni
Seitse põhitšakrat paiknevad inimese selgrool alates lülisamba viimasest lülist kuni pealaeni Foto: Christoph Hähnel / PantherMedia / Christoph Hähnel/Scanpix

Mangil võivad olla ka mõningad seksuaaltantra kogemused ja mis oleks parim paik selle praktiseerimiseks kui kena looduspaik või turvaline ruum, siin juhtumil Mangi kodu.

Ülejäänud viis tšakrat, mis on päikesepõimiku-, südame-, kurgu-, kolmanda silma ja kroontšakra, ei pruukinud Mangile kuigivõrd huvi pakkuda, kuna naiste alakehaenergia oli tema jaoks kõige ligitõmbavam.

Tšakrate asukoht inimkehal
Tšakrate asukoht inimkehal Foto: Darius Turek / PantherMedia / Darius Turek/Scanpix

«Tšakra» on pärit sanskriti keelest ja tähendab «ratast» või «ketast». Põhitšakraid on kokku seitse, kuid väidetavalt on tšakraid kokku 88 000.

Kui Mang oleks tahtnud naistel kõiki 88 000 tšakrat avada, siis oleks ta pidanud sellega tegelema vist kuid?

Teame, et Mang küsis umbes tunnise seansi eest 70 eurot, et siis ilmselt üks tšakra korraga. Kõigi 88 000 tšakrat avamine maksaks siis üle 6,1 miljoni euro.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles