Koit Raudsepp Scooteri fenomenist: nad on Rammsteini elektrooniline variant (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scooter live
Scooter live Foto: Madis Sinivee

Legendaarne teknomuusika lipulaev Scooter tuleb Jaanipäeval Eestisse esinema. Küsisime tuntud melomaanidelt, mis on nende arvates 25-tegevusaastat tähistava bändi edu fenomen?

DJ Allan Roosileht: «Ilmselt on see ikkagi nende kindel ja muutumatu hard-style tehno joon, millest nad kiivalt kinni hoiavad. Nende lavashowd on deklaratiivsed ja agressiivsed - ja nagu paljudele saksa artistidele omane - jäävad nad ka aegade muutudes oma liistude juurde.

Roosileht kiidab ka bändi head klappi publikuga: «Kontsertidel annavad nad publikule kätte lihtsad ja selged hüüdlaused, mis tekitab kiiresti hea ühenduse publikuga.»

«H. P. Baxxteriga olen isegi näeost-näkku ühel Linnahalli kontserdil kohtunud, väga muhe vana on!» lisab Roosileht.

Scooter live
Scooter live Foto: Madis Sinivee

Muusikakriitik ja DJ Siim Nestor arvab, et bändi üks edu põhjus ongi nende lihtsus ja primitiivsus. «Nende lugude järgi on kerge kaasa hõigata- ja hüpata. Ja kusjuures, nad oskavad seda ise väga hästi forsseerida.» täpsustab Nestor.

Ka Siim Nestor kiidab Scootrit kui head livebändi: «Nad kasutavad vahest lugudes muljet nagu laulaks või plaksutaks kaasa terve staadionitäis inimesi - jällegi - inimesed tunnevad ühtekuuluvust ja tekkib ühiselamuse tunne.»

«Ma poleks arvanud, kui Scooter alles alustas, et nad nii kaua sõiduvees on, kuid nendes on mingi kindel element, nagu Ramoneses või AC/DCis,» tunnistab kriitik.

Isiklikult Siim Nestor Scootrit ei kuula: «Minu jaoks puudub üllatusmoment ja fantaasialend, kuid ma suhtun neisse leebelt. Võib olla ühe isikliku kogemuse tõttu kunagi 90ndatel, nende esimesel esinemisel Eestis klubis Hollywood. Saal oli pilgeni täis - inimesed tantsisid laudadel ja oli üks metsik pidu. Sealt on mul tehtud üks pilt koos Scooteri solisti H. P. Baxxteriga, mida viisakas seltskonnas kindlasti näidata ei saa.»

Melomaan ja humorist Mart Juur: «Fenomeniks on kindlasti ülikõva live - püstipõrgulised ja jubeda energiaga bänd! Suurte kõlarite ja mastaapidega, kes tajub beati, mis on üldse saksa bändide eriteema Kraftweki aegadest saati. Ja meeldib sulle või ei meeldi, nad haaravad sind kontserdil kaasa.»

DJ Koit Raudsepp: «Mul isiklikult on neist suva! Scooter on Rammsteini elektrooniline variant - saksalik, šlaagerlik ja seetõttu rahvalik.»

Scooter esineb 23. juunil Haapsalu Jaanitulel kahepäevase peo peaesinejana. 13. maini kehtib suurepärane emadepäeva pakkumine - piletid on 30% soodsamad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles