Rootsi meedia: Saara Aalto pääses Eurovisiooni finaali osaliselt oma seksuaalse orientatsiooni tõttu (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saara Aalto
Saara Aalto Foto: Vyacheslav Prokofyev / Vyacheslav Prokofyev/TASS/Scanpix

Rootsi meedia lahkab sellel aastal Eurovisioonil Soomet esindavat lauljannat Saara Aaltot.

Expresseni teatel on Aalto läbi Eurovisiooni ajaloo esimene avalikult lesbi esineja, kes on suurel laulusündmusel koos oma kallima Meriniga.

Saara Aalto
Saara Aalto Foto: EN/PER/Capital Pictures / EN/PER/Capital Pictures/Scanpix

Rootsi ajakirjanike arvates pääses Aalto 12. mail toimuvasse finaali osaliselt oma seksuaalse suundumuse tõttu, sest laulu «Monsters» saab pidada keskpäraseks.

«Eurovisioonil on üha enam hakatud tähelepanu pöörama lauljatele, kes on seksuaalvähemuste esindajad. Avapauk oli 2014. aasta lauluvõistlusel, kui selle võitis Austria esindaja Conchita Wurst,» teatas Rootsi meedia. 

Saara Aalto
Saara Aalto Foto: Vyacheslav Prokofyev / Vyacheslav Prokofyev/TASS

Rootsi ajakirjanikud uurisid Lissabonis Aaltolt, et kuidas ta end seal seksuaalvähemuse esindajana tunneb. 

Aalto sõnas, et Eurovisioon pakub huvi erineva seksuaalse suundumusega inimestele, kindlasti on vaatajate-kuulajate seas ka homosid ja lesbisid. Ka lavale astujate seas võib olla veel teisi seksuaalvähemuste esindajaid, kuid nad ei ole seda avalikustanud. 

«Loodan, et mu seksuaalne orientatsioon ei mõjuta finaalis häälte andjaid negatiivselt, kuid valmis tuleb olla kõigeks. Ma ei häbene, kes ma olen ja tunnen end laval kindlana,» teatas soomlanna.

Aalto lisas, et 2014. aastal võitis Eurovisiooni lauluvõistluse Austria esindaja, drag queen Conchita Wurst ja teda ei peetud kummaliseks.

Conchita Wurst
Conchita Wurst Foto: Frank Augstein / AP/Scanpix

«Kui inimesed näevad minu finaali etteastet, ei lähe neile korda, kas ma olen hetero või lesbi. Kui ma võidan, siis olen valmis oma kallimaga abielluma,» jätkas soomlanna.

Rootsit esindab selle aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Benjamin Ingrosso palaga «Dance You Off». Kas Rootsi laulja pääseb 12. mai finaali, selgub 10. mail teises poolfinaalis.

Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso Foto: PER/CapitalPictures / PER/CapitalPictures/Scanpix

Selle aasta Eurovisooni favoriitideks peetakse Iisraeli, Eestit, Küprost, Norrat, Tšehhit ja Prantsusmaad.

Eestit esindab selle aasta Eurovisioonil Elina Nechayeva palaga «La Forza»
Eestit esindab selle aasta Eurovisioonil Elina Nechayeva palaga «La Forza» Foto: FRANCISCO LEONG / AFP/Scanpix

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles