Neli inimest tapnud Kanada koolitulistaja sai eluaegse vangistuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanadas Saskatchewanis La Loche'is lasi alaealine 2016. aasta jaanuaris maha neli inimest
Kanadas Saskatchewanis La Loche'is lasi alaealine 2016. aasta jaanuaris maha neli inimest Foto: Matt Smith / REUTERS/Scanpix

Kanada Meadow Lake’i kohus määras Saskatchewanis La Loche’is neli inimest, kaks venda, õpetaja ja abiõpetaja tapnud mehele eluaegse vangistuse ning alles kümne aasta pärast saab ta esitada kohtule palve saada tingimisi karistus.

2016. aasta jaanuaris inimesi tapnud ja vigastanud koolitulistaja anti kohtu alla kui täiskavanu, teatab The Telegraph.

Kohtunik Janet McIvor sõnas, et La Loche’i koolis toimunud tulistamine oli mõttetu ja õudu tekitav.

Kohus ei paljastanud tulistaja nime, kuna juhtumi ajal oli ta alaealine. Kohus mõistis ta süüdi mõrvas, tapmises ja mõrvakatses.

Tapja võttis vendadelt Dayne ja Drayden Fontaine’il elu nende kodus ja siis läks kooli, kus lasi maha õpetaja Adam Woodi ja abiõeptaja Marie Janvier.

Kanada Saskatchewani La Loche'i kool, kus kaotas elu õpetaja ja abiõpetaja
Kanada Saskatchewani La Loche'i kool, kus kaotas elu õpetaja ja abiõpetaja Foto: JONATHAN HAYWARD / The Canadian Press/PA Images

Kohtunik McIvori teatel hakkas tulistaja rünnakuks valmistuma 2015. aasta septembris, uurides internetist erinevate relvade ja selle kohta, kui kiiresti ja efektiivselt saab nende abil tappa.

«Ta viis oma mitme kuu plaani ellu lühikese ajaga ja pärast seda ei ole elu La Loche’is enam endine,» sõnas McIvor.

Politsei Saskatchewanis La Loches asuva kooli juures, kus kaotasid elu õpetaja ja abiõpetaja
Politsei Saskatchewanis La Loches asuva kooli juures, kus kaotasid elu õpetaja ja abiõpetaja Foto: Handout . / REUTERS/Scanpix

Kohtuniku sõnul on Saskatchewani maapiirkondades mitmeid probleeme, kaasa arvatud narko- ja alkoholiprobleem, mille tõttu õpetajad ei taha sealsetes koolides õpetada ning nimetatud tulistamisjuhtum võib panna õpetajaid mõtlema lahkumisele.

Kohtu alla antud noor mees, kes praegu on juba 20-aastane sõnas kohtus, et ta ei saa tehtud olematuks teha ja ta vabandab ohvrite perede ees.

Lisaks vabandas mees ka oma pere ees, et inimeste tapmisega neile haiget tegi.

Kohtunik McIvori teatel võeti mehe andekspalumist ja juhtunu kahetsemist arvesse, kuid see, kas ta saab kümne aasta pärast võimaluse tingimisi karistuseks, sõltub tingimisi karistusi määravast kohtust.

«Sel noorel mehel on veel pikk tee käia, enne kui ta võidakse taas ühiskonda integreerida,» lisas kohtunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles