Kanada politsei massöörile: ahistamine on osa sinu tööst

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massöör ja klient
Massöör ja klient Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd/Scanpix

Kanadas Québeci provintsis Montrealis teatas massöör Claudia Cavaliere politseile, et üks meesklient ahistas teda, hakates tema vastuvõtul masturbeerima.

Cavaliere sõnul soovis mees saada kogu keha massaaži, kuid siis muutus asi intiimseks, sest ta soovis ka suguelundite massaaži näidates, mida massöör tegema peab, teatab The Guardian.

Cavaliere ja ta kolleegid palusid sel kliendil lahkuda ja helistasid politseisse.

«Ma olin sõnatu, sest juhtum oli ehmatav. Istusin maha ja mind tabas paanikahoog,» teatas naine hiljem meediale.

Massöör teatas seksuaalselt ahistamisest politseile, salvestades politseiga peetud kõne.

Kanada politsei
Kanada politsei Foto: CHRISTINNE MUSCHI / REUTERS/Scanpix

Kõne vastuvõtnud valvepolitseinik kuulas naise ära, kuid ei soovitanud kaebust esitada, sest niikuinii seda uurima ei hakata ning kui asi ka kohtusse jõuaks, peaks mees maksma ahistamise eest vaid sümboolse trahvi.

«See teie soovitus on hirmutav. Võib olla veel palju naisi, kes satuvad samasse olukorda, milles olin mina,» teatas massöör.

Politsenik vastas Cavaliere’ile: «Kui tahad töötada massöörina, siis ole ootamatusteks valmis. Mul on sõber, kellele kuulub massaažisalong ja tema sõnul on üsna palju kliente, kes käituvad ahistavalt».

Politsenik soovitas, et massöör peaks endale paksema naha kasvatama ja mitte laskma end igast seksuaalsusele viitavast juhtumist häirida.

«Ahistamine on osa sinu tööst, sul tuleb sellega leppida, sest muidu ei saa sa massöörina töötada,» lisas politseinik.

Massöör ja klient. Pilt on illustreeriv
Massöör ja klient. Pilt on illustreeriv Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd/Scanpix

Cavaliere jäi endale kindlaks ja teatas, et ahistamine, kaasa arvatud seksuaalne ahistamine, ei pea olema tema töö osa ja ta ei pea seda taluma.

Meediasse jõudnud intsidendile reageeris Kanada massööride ühing, mille juhtide sõnul ei ole klientide ahistav käitumine aktsepteeritav.

«Mitte ükski massöör ei peaks kannatama seksuaalse ahistamise tõttu. Massaaž on teraapia, mitte kutse seksile,» sõnas Kanada massööride ühingu üks juhte Andrew Lewarne.

Montreali politseinike teatel uurivad nad massaažisalongis aset leidnud juhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles