Video: kaelkirjak tappis Lõuna-Aafrika tuntud filmitegija

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Carvalho
Carlos Carvalho Foto: facebook.com

Lõuna-Aafrika Vabariigis kaotas kaelkirjaku tõttu elu sealne tuntud filmitegija, kes oli jäädvustamas uut loodusfilmi.

47-aastast režissööri Carlos Carvalhot ründas Lõuna-Aafrika loodeprovintsis Glen Africa Contry Lodge’is isane kaelkirjak Gerald, kes tekitas mehele raske peavigastuse, teatab The Telegraph.

Carlos Carvalho
Carlos Carvalho Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Carvalho viidi kiiriabihelikopteriga Johannesburgi haiglasse, kuid peavigastus oli nii raske, et arstid mehe elu päästa ei suutnud.

«Carlos seisis kaelkirjaku ees, kui loom jalad laiali ajas, kaelaga hoogu võttis ja teda peaga lõi,» sõnas kohaliku majutus- ja safarikoha omanik Richard Brooker.

Brookeri sõnul käitus kaelkirjak loomale omaselt ehk ta võis Carvalhot ohuks pidada ja selle tõttu ründas teda.

«Kaelkirjak Gerald jääb meie juurde, ta ei teinud midagi valesti,» teatas Brooker, kelle arvates rikkus Carvalho mõningaid ohutusreegleid, minnes loomale kaameraga liiga lähedale. 

Filmimeeskonna liige Dirkus Van Der Merwe oli juhtumi ajal Carvalho kõrval ja tema sõnul ei käitunud loom alguses ohtlikult.

«Tahtsime jäädvustada kaelkirjakut lähedalt, eelkõige ta keha ja jalgu. Kui Carlos oli filmimas kaelkirjaku kaela ja pead, võttis kaelkirjak oma pika kaelaga hoogu ja virutas talle täiest jõust. Carlos ei jõudnud reageerida ja sai vastu pead tugeva hoobi,» meenutas Van Der Merwe.

Kaelkirjak. Pilt on illustreeriv
Kaelkirjak. Pilt on illustreeriv Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Võttemeeskonna liige lisas, et Carvalho kaotas teadvuse ja oli näha, et tal on peavigastus, kuid nad ei arvanud, et ta võib surra.

Carvalho alustas filmide tegemisega 1992. aastal. Ta sai 2003. aastal Cannes’i fimifestivalil Hõbelõvi auhinna. 

2014. aastal oli Carvalho esimese Lesothos tehtud filmi «The Forgotten Kingdom» fotograaf, saades mitu mainekat filmiauhinda.

Carlos Carvalho
Carlos Carvalho Foto: facebook.com

Linateose «The Forgotten Kingdom» stsenarist ja režisöör Andrew Mudge teatas Facebookis, et ta on Carvalho surmast löödud.

Mudge’i sõnul oli Carvalho oma ala professionaal, olles hea silmaga ja andekas.

«Temas oli tarkust, ta oskas märgata nüansse. Kui talle selgitati, mida keegi teine nägi, siis ta kuulas kogu oma olemusega. Ta süvenes alati sellesse, mida ta tegi. Tunnen kaasa ta naisele ja kahele lapsele,» sõnas filmitegija.

Ka teised Lõuna-Aafrika filmitegijad edastasid sotsiaalmeedias oma järelehüüde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles