Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Eesti internetisensatsioon Nele Kirsipuu: soovin, et minu vaatajad armastaksid naisi ja naiseks olemist

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nele Kirsipuu
Nele Kirsipuu Foto: Nele Kirsipuu/ Erakogu

Nele Kirsipuu Youtube-i kanal sai endale 20 000. jälgija ning number aina suureneb. Eesti mõistes on see tõepoolest suur saavutus! Elu24 uuris Nelelt, kuidas kõik alguse sai ja millised tunded teda valdavad?

Nele (27) oli üks «Eesti otsib superstaari» esimese hooaja üheksast finalistist. Filmirežii haridusega, särava iseloomuga neiu otsustas 2014. aastal järjepidavalt Youtube-i videosid postitama hakata, kuigi esimene video sai koos sõbrannadega tehtud juba 2010. aastal. 

Muusikavideo-paroodia «Kehad Kuumad» sai tuntuks üleöö ja seda on tänaseks vaadatud juba üle 514 000 korra. «Sellest ajast saati olen end pühendanud videote ja filmide tegemisele. Lõpetasin BFMis filmikunsti osakonnas filmirežii bakalaureuse ja olin ka pool aastat vahetusüliõpilane Prahas FAMU filmikoolis. Olgugi et olen filmikunsti haridusega, pean kõige põnevamaks ja lahedamaks väljakutseks YouTube videote tegemist, kus videoprojektid on intensiivsed, kiired ja lihtsasti teostatavad.»

Nele Kirsipuu
Nele Kirsipuu Foto: Nele Kirsipuu/ Erakogu

Pere ja lähedased olid esialgu Nele hobi suhtes umbusklikud ja murelikud, sest Youtube ei olnud sellel ajal Eestis veel kuigi populaarne. Nüüd aga on kõik Nele edu üle rõõmsad.

«Minu edul ei ole ühte kindlat retsepti, mida saan jälgida ja mis alati töötab. Peamiselt on oluline julgus proovida midagi uut, end loominguliselt väljendada, olla oma videotes siiras ning püüda oma vaatajatega läbi video suhelda ja kontakt saavutada,» peab noor naine autentsust kõige olulisemaks. Enda tugevaimaks küljeks peab tehnilisi oskusi videote filmimisel ja kokku monteerimisel. 

«20 000 tuhat tellijat on Eesti mõttes suur saavutus ja ma olen selle üle väga õnnelik! Hea on teada, et inimesed tahavad minu videosid vaadata, nad saavad sellest midagi head enda päeva kaasa ja me saame kommentaaride abil üksteisega mõtteid vahetada.»

Youtube-s saab jälgida täpset statistikat, mis soost ja vanuses on vaatajad. Nele vaatajateks on 82% ulatuses naised. «Mulle väga meeldib, et minu peamised vaatajad on tüdrukud. Ma hindan nende huvi väga kõrgelt ning teen hea meelega naiselikku sisu. Ma väga soovin, et minu vaatajad armastaksid naisi ja naiste puhul naiseks olemist. Üksteist julgustades, tuge pakkudes ja eeskujuks olles tunneme end kindlalt, tugevalt ja rõõmsalt.» Sisu loomisel peab ta oluliseks vaatajatega kontaktis olemist, seetõttu on kommentaariumis lugemisel-vastamisel alati väga aktiivne.

Videoideed tulevad talle enda sõnul tühjast kohast. Inspiratsiooni kogub neiu muusikast, tantsimisest, teiste videote vaatamisest, suhtlemisest ja jalutamisest. «Kõigest saab video teha,» arvab ta, kuid filmib peamiselt ikka selliseid videosid, mida ka ise näha tahaks.

Eestis pole Youtube-i sisuloomine veel korralikult tasustatud. Seetõttu on seda peamiseks elatusallikaks pidada, nii nagu näiteks USA-s või Suurbritannias, keeruline. Suurimaks plussiks peab Nele seda, et videosid võivad teha kõik inimesed, kellel selleks vähegi soovi. «Sisu loomisel ei ole kitsendavaid reegleid ega juhiseid. Igaüks saab end vabalt omamoodi väljendada.»

Tulevikus plaanib Nele videote tegemisega kindlasti jätkata, plaanides peagi postitada veelgi rohkem ja intensiivsemalt. Eesootav suvi tulevat tihe ja põnev: «Olen alustanud koos sõbrannaga uut videote seeriat, kus teeme erinevaid katsumusi, eneseületusi ja suveseiklusi!» 

Vaata, millise tantsuga Nele 20 000 tellija täitumist tähistas!

 

Täna ma tähistan!! ??????

A post shared by Nele Kirsipuu (@nelekirsipuu) on

Tagasi üles