Liigselt naeratav mees ei ole naiste silmis seksikas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Pattinson
Robert Pattinson Foto: SCANPIX

Kanada Columbia ülikooli psühholoogide uuring näitas, et kui mees soovib naisele esmakohtumisel muljet avaldada, siis ei maksa tal liiga palju naeratada.

Naised peavad esmamulje põhjal seksikaks mehi, kes on pisut üleolevad või jätavad «paha poisi» mulje, kirjutab Reuters.

Psühholoogid näitasid katseisikutele vastassugupoole esindajatest fotosid. Katsealustel paluti esmamulje ja näoilme põhjal öelda kui seksikas nende arvates keegi oli.

Psühholooge üllatas see, et naised ei tundnud mitte mingisugust tõmmet naeratavate meeste vastu.

Naiskatsealuste selgituste kohaselt on need mehed nende silmis kas liiga naiselikud  või siis ebausaldusväärsed.

«Esmakohtumisel pidevalt naeratavate meeste ainueesmärgiks tundub olevat kohe ja kiiresti seksida,» laususid naised.

Uuringut juhtinud Jessica Tracy sõnul kinnitasid tulemused vana klišeed, et naiste silmis on «pahad poisid» kõige seksikamad.

«Naised tunnevd külgetõmmet kunagise hollywoodi staari James Deani ja Robert Pattinsoni kehastatud vampiir Edwardi sarnaste meeste suunas. Need on mehed, kellel on vigu, kuid kes samas on oma vigadest teadlikud ning kellel on oma vigade tõttu kompleksid,» selgitas uurija.

Naiste osas olid tulemused meestega võrreldes vastupidised: naeratavad naised olid meeskatsealuste silmis kõige seksikamad.

Samuti pidasid nii mehed kui naised seksikaks neid vastassoost isikuid, kellel ilme väljendas kimbatust ning kelle pilk oli maha suunatud,.

Tracy ja ta kolleegid rõhutasid, et tulemused käivad vaid esmamulje kohta. Pikaajalises paarisuhtes muutub ka mehepoolne naeratamine aina tähtsamaks.

«Partnerit otsides võtavad inimesed peale seksuaalse külgetõmbe veel väga erinevaid nüansse kaaluda. Me ei soovita meestel siiski naeratamisest loobuda,» lisasid psühholoogid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles