Vandenõuteoreetik: Kuu asub Maast tegelikult vaid kolme kilomeetri kaugusel (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa Kuult vaadatuna
Maa Kuult vaadatuna Foto: - / AFP/Scanpix

Lameda Maa teoreetikuna kuulsust kogunud ameeriklase Allan Nielseni arvates on teadlased ja eri riikide kosmoseagentuurid, kaasa arvatud USA NASA, valetanud selle kohta, kui kaugel on Kuu meie planeedist.

Nielsen avaldas video, millel väidab, et Kuu kaugus Maast on 2–3 kilomeetrit, teatab express.co.uk.

NASA foto Kuust
NASA foto Kuust Foto: General / © Lightroom Photos / TopFoto/Scanpix

Ametlikel andmetel on Kuu keskmine kaugus Maast 384 400 kilomeetrit, kuid viimastel aastatel levima hakanud lameda Maa teooria toetajad eiravad seda ning teisi Kuu ja Maa kohta käivaid teaduslikke fakte.

Nielsen on veendunud, et igaüks meist võiks jõuda Kuule vähem kui ühe tunniga.

«Teadlased ei ole kunagi lõpuni seletanud, miks Kuu meile nii lähedal paistab. Põhjus selles, et meie eest on tõde varjatud,» lausus vandenõuteoreetik.

Kuu
Kuu Foto: Albert Garnelis / Albert Garnelis/TASS/Scanpix

Nielseni sõnul kasutas ta Kuu vaatlemiseks ja jäädvustamiseks Nikon P900 digikaamerat. Siis kasutas ta sama kaamerat, jäädvustamaks temast 2,5 kilomeetri kaugusele jäävat tuuleveskit.

Vandenõuteoreetiku teatel olid suumitud piltidel nii Kuu kui tuuleveski näha ühtviisi detailsena.

«Ma suumisin ja sain pildid, mida on kehtivate teadusfaktide abil raske selgitada. Minu katse näitas, et teadlased ja kosmoloogid valetavad, neid valesid õpetatakse lastele koolis. Seega ei ole Kuu kuskil kaugel avakosmoses, vaid täiesti meie planeedi juures. Ma ei oska öelda täpselt, kui kaugel Kuu on, kuid minu oletuste kohaselt umbes kolme kilomeetri kaugusel,» nentis Nielsen.

NASA videokaader Maast ja Kuust
NASA videokaader Maast ja Kuust Foto: HO / REUTERS/Scanpix

Nielseni jäädvustusega sarnase jäädvustuse tegi ka USAs Bostonis elav juutuuber Richie, kes tegi digikaameraga pilte Kuust ja siis ta kodust 7,5 kilomeetri kaugusel asuvast hoonest.

Richie andmetel on Kuu maast 5–7,5 kilomeetri kaugusel.

«Olen Richie Bostonist. Jäädvustasin Kuud ja siis minust 7,5 kilomeetri kaugusel asuvat hoonet. Kuu kaugus Maast ja hoone kaugus minu kodust paistavad sarnased. Kuidas seda selgitada?» küsis ameeriklane.

NASA teadlaste sõnul ei üllata neid vandenõuteoreetikute kummalised teated Kuu kohta, sest teoreetikud jätavad arvesse võtma palju fakte.

Teooria kohaselt tekkis meie planeedi kaaslane Kuu umbes 4,5 miljardit aastat tagasi. Kuu tekke kohta on mitu hüpoteesi, kuid kõige tõenäolisemalt moodustus Kuu Maa ja Marsi-suuruse planeedi kokkupõrke tagajärjel.

Kuu on Maa suunas alati sama küljega ja kuigi Kuu paistab Maalt vaadatuna hele, on pind tegelikult tume.

Kuu gravitatsioon tekitab Maal loodeid ja mõjutab pöörlemist. Kuu abil on meie planeedi telg 23-kraadise nurga all, tänu sellele on aastaajad ja suur osa meie planeedist eluks sobiv.

Kuu ja Maa vaheline kaugus suureneb igal aastal umbes neli sentimeetrit, kuid suurenemine ei ole konstantne.

Kuu
Kuu Foto: Jewel Samad / AFP/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles