Suri filmist «Twin Peaks» tuntud näitlejanna Pamela Gidley

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pamela Gidley Teresa Banksina
Pamela Gidley Teresa Banksina Foto: twinpeaks.wikia.com

Suri režissöör David Lynchi 1992. aasta psühholoogilises õudusfilmis «Twin Peaks: Fire Walk With Me» mänginud Pamela Gidley.

The Sun viitas Gidley perele, kelle teatel lahkus näitlejanna 16. aprillil New Hampshire’is oma kodus, olles 52-aastane.

Pere avalikustas näitlejanna surma 29. aprillil, kuid ei täpsustanud, mille tagajärjel ta suri.

Gidley valiti 12. märtsil 1985 Austraalias Sydneys Wilhelmina modelliagentuuri korraldatud iludusvõistlusel maailma kõige kaunimaks naiseks.

Ta õppis New Yorgis Stella Adleri akadeemias näitlemist ja läks filmimekasse Los Angelesse oma õnne otsima.

Ta läbilöök filmimaalima leidis aset 1986. aastal, kui ta sai rolli linateoses «Thrashin», kus ta kaasstaarideks olid Josh Brolin ja tulevane «Twin Peaksi» näitleja Sherilyn Fenn.

Ta mängis mitemetes seriaalides, kaasa arvatud «MacGyver» ja «CSI: kriminalistid».

Ta kõige kuulsam rolli oli filmis «Twin Peaks: Fire Walk With Me», kus ta kehastas mõrvaohvrit, 17-aastast prostituuti Teresa Banksi, kes hukkus Washingtoni osariigis Deer Meadows löökidest pähe, ta keerati kile sisse ning visati metsa.

Pamela Gidley Teresa Banksina
Pamela Gidley Teresa Banksina Foto: twinpeaks.wikia.com

Gidley sõnas 2016. aasta intervjuus, et  tal oli «Twin Peaksi» filmiga samal ajal tegemisel veel teine film ning ta lenda siis iga kümne päeva tagant Seattle’i ja Bahama saarte vahet.

Gidley ei mänginud 1990. aastate alguse «Twin Peaks» telesarjas, mida algselt oli kaks hooaega ning 2017 tehti veel üks hooaeg pealkirjaga «Twin Peaks: The Return». Kokku on sarjal 48 osa.

Film «Twin Peaks: Fire Walk With Me» on eellugu seriaalis «Twin Peaks» toimuvale. Filmi põhirõhk on Teresa Banksi (Pamela Gidley) mõrval ja Laura Palmeri (Sheryl Lee) elu viimasel seitsmel päeval enne tema mõrva.

Filmi «Twin Peaks: Fire Walk With Me» reklaam
Filmi «Twin Peaks: Fire Walk With Me» reklaam Foto: wikipedia.org

Lisaks Gidleyle ja Leele mängivad selles filmis veel Moira Kelly, David Bowie, Chris Isaak, Harry Dean Stanton, Ray Wise ja Kyle MacLachlan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles