Näitleja Richard Gere langes väljapressimise ohvriks

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Gere
Richard Gere Foto: AFP / Scanpix

Kohtuasja kohaselt tahtis väike USA produktsioonifirma Richard Gere'lt välja pressida pool miljonit dollarit.

Gere väidab, et ta hakkas koostööd tegema produktsioonifirma Random Acts Entertainmentiga 2009. aasta detsembris, et ühekoos teha raamatu põhjal film. Raamat kandis nime «Bones of the Master: A Buddhist Monk's Search for the Lost Heart of China», mille autoriks on George Crane.

Dokumentide kohaselt plaanis Gere filmi produtseerida, olla selle lavastaja ning peaosaline ja produktsioonifirma pidi aitama stsenaariumiga. Gere väidab, et ta andis Random Actsile 17 500 dollarit ettemaksu, et saada õigused raamatust film teha. Aga raha ei saanud Gere kunagi tagasi, vahendab TMZ.

Sellele vaatamata otsustas Gere projektiga siiski edasi minna. Probleemid tekkisid siis, kui firma esitas näitleja arvates «kohutavalt halva» stsenaariumi. Gere väidab nüüd, et selle asemel, et leida lahendused omavahelistele probleemidele, esitas Random Acts talle ultimaatumi: tee film selle stsenaariumiga ära või maksa pool miljonit dollarit, et koostöölepingust pääseda. Seda viimast aga Gere just väljapressimiseks nimetabki.

Gere kaebas produktsioonifirma kohtusse, et enda 17 500 dollarit tagasi saada ja et kohtunik tunnistaks, et raamatu õigused kuuluvad talle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles