Armas galerii: väikese Eesti printsessi Johanna üllatuskohtumine Norra printsessiga (2)

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Kelmiküla lasteaias käival 6-aastasel Johannal õnnestus täna kogeda seda, millest iga väike tüdruk salamisi unistab – kohtuda päris printsessiga.

Norra kroonprints Haakon ja kroonprintsess Mette-Marit kohtusid täna Kadriorus president Kersti Kaljulaidiga. Kuninglikku paari tulid tervitama ka Kelmiküla Lasteaia lapsed.

Lasteaia vanema rühma lapsel, 6-aastasel Johannal tekkis harukordne võimalus kohtuda kroonprintsessiga isiklikult. «Öeldi äkki, et kui printsess tuleb, siis Johanna võib minna,» räägib rühmaõpetaja. Johanna ei pabistanudki, vaid läks julgelt ja ulatas lilled. «Kas sa käid juba koolis,» olevat printsess küsinud. Johanna seletas, et alles lasteaias ja printsess küsis veel ka kui vana ta on. «Kuuene,» teatas Johanna uhkelt. President Kersti Kaljulaid tõlkis kahe printsessi omavahelist juttu.

Johanna tuli hommikul lasteada kimbu sinililledega ja teatas, et soovib need lilled viia Norra printsessile. Kasvatajad arvasid, et miks mitte ja lootsid, et ehk õnnestub need ka kuidagi üle anda. Laps ei teadnud, kas saab need isiklikult üle anda. 

Uurisime ka Johannalt endalt, kuidas ta end sellise erakordse kohtumise järel tundis «Tunne on väga hea,» teatas laps rõõmsalt. Ta oli saanud ise printsessiga rääkida. Seda, et Norra printsess Tallinna tuleb, kuulis Johanna oma sõnul emalt alles täna hommikul. Tulevikus soovib Johanna kindlasti ka saada printsessiks. Mida selleks täpselt tegema peab, ta veel ei tea.

«Johanna on väga tubli tüdruk, väga eeskujulik,» kiidab tema rühmaõpetaja. «Talle meeldib väga laulda ja joonistada. Selline väga tore särasilm,» lisab rühmaõpetaja. 

Kelmiküla Lasteaia direktor Riina Läll rääkis, et nende lasteaed teeb tihedat koostööd Norraga juba alates aastast 2010. «Me oleme siin kõik tõelised Norra fännid!» sõnas direktor. Täna on lasteaias pidupäev ja hoovis lehvib muuseas ka Norra lipp. 

Pärast kohutmist presidendiga istutasid Norra kroonprints ja kroonprintsess Kadrioru parki tamme, et tähistada Eesti 100. aastapäeva ja Kadrioru pargi 300. aastapäeva. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles