OTSEFOTOD: Norra kroonprints Haakon ja kroonprintsess Mette-Marit saabusid Tallinna

Britten Torstenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Norra kroonprints Haakon ja kroonprintsess Mette-Marit külastavad 25. – 26. aprillil Eestit, kohtudes Eesti juhtidega ja tutvudes Tallinna vanalinnaga.

Balti ringsõidu raames toimuv visiit on seotud Eesti, Läti ja Leedu 100. sünnipäevaga. Siinse külaskäigu eesmärk on õnnitleda Eestit tähtpäeva puhul ning tähistada riikidevahelisi häid suhteid.

Visiidi esimesel päeval kohtub Norra kuninglik paar Kadriorus president Kersti Kaljulaidiga ja annab koos Eesti riigipeaga pressikonverentsi. Samuti istutavad Norra kroonprints ja kroonprintsess algatuse «Eesti 100 tamme» raames Kadrioru parki tamme, et tähistada Eesti 100. aastapäeva ja Kadrioru pargi 300. aastapäeva. Seejärel kohtub kroonprints Haakon Toompeal riigikogu esimehe Eiki Nestoriga ning asetab pärja Vabadussamba jalamile.

26. aprillil avavad Norra kroonprints ja kroonprintsess Innovation Norway ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) korraldatud Norra-Eesti ärifoorumi, tutvuvad vabaühendustega Telliskivi loomelinnakus ning Tallinna vanalinnaga.

Norraga on Eestil ulatuslik kahepoolne koostöö Norra toetusprogrammide ja NATO julgeolekupoliitika kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles