Avicii surmale aitas kaasa üks kahest võimalikust põhjusest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avicii (Tim Bergling)
Avicii (Tim Bergling) Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS

Pärast seda kui Rootsi DJ Avicii, kodanikunimega Tim Bergling, kolm päeva tagasi suri, on avalikult spekuleeritud selle üle, mis mehe surma põhjustas. 

Kuigi ametivõimud ei taha öelda, mis muusiku tappis, siis arvatakse nüüd, et oluline ei ole see, mida öeldakse, vaid mida ei öelda.

Portaalis Digital Music News töötav Paul Resnikoff tõi enda eile avaldatud artiklis välja juba teada oleva asjaolu, milles ametivõimud ütlesid, et Avicii surma ei põhjustanud kellegi kolmanda kuri käsi.

Uurijad viisid Omaani pealinnas Muscatis läbi kaks lahangut, mis seda väidet kinnitavad. Kuid uurijad ei taha öelda, mis laulja surma tegelik põhjus on, et perekonna soovidele vastu tulla.

Paul Resnikoff aga kirjutas enda artiklis, et lahangu järgselt avaldatud raporti kohaselt võis Avicii surma põhjuseks olla narkootikumid, alkohol või isegi enesetapp.

Seda võimalust kinnitab ka Tim Berglingi elustiil ja 2016. aastal tuuritamisest loobumine. Diskoril diagnoositi juba 21-aastaselt äge pankreatiit, mis on enamasti põhjustatud alkoholi liigtarbimisest. Erinevate allikate sõnul hakkas Bergling liigselt pidutsema juba teismeeas ja see jätkus tema viimaste eluaastateni.

Tavaliselt tabab äge pankreatiit alkohoolikuid nende 30ndates ja 40ndates. Diagnoos juba 21-aastaselt viitab juba tohutule hulgale joomisele. Lisaks sellele opereeriti Aviciilt ära ka sapipõis ja pimesool, mis olid osa tema suurtes terviseprobleemidest.

Sellise diagnoosi puhul käsivad arstid joomisest loobuda. Praegu pole selge, kas Bergling eiras neid hoiatusi või hakkas tarbima muid aineid. Kahjuks on ägeda pankreatiidi diagnoosi puhul isegi tavalistes kogustes alkoholi tarbimine äärmiselt ohtlik.

Ühe lisavõimalusena toob Resnikoff enda artiklis välja võimaluse, et Avicii tõesti loobus alkoholi ja narkootikumide tegemisest, kuid tema keha oli juba liiga kahjustada saanud, et terveks saada.

Kuigi on spekuleeritud ka asjaolu üle, et Avicii sooritas terviseprobleemide käes kannatades enesetapu, siis füüsilised asitõendid sellele ei viita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles