Video: mees jäi ellu nii hai-, karu- kui maorünnakus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dylan McWilliams
Dylan McWilliams Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameeriklane Dylan McWilliams on vähem kui nelja aasta jooksul pääsenud nii hai, karu  kui lõgismao rünnakust eluga.

Coloradost Grand Junctionist pärit 20-aastase McWilliamsi sõnul sõltub vaatenurgast, kas teda saab ikka pidada väga õnnelikuks, kui ta sageli metsloomade rünnaku alla satub, teatab news.com.au.

Dylan McWilliams (paremal)
Dylan McWilliams (paremal) Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Mees veedab ta üsna palju aega looduses ja seega on oodata ka loomadega kohtumisi.

Ameeriklane oli möödunud nädalal Hawaiil Poipu rannavetes, olle Shipwreck’s Beachi rannast umbes 50 meetri kaugusel ujumas kui hai teda ründas. Ta üks jalg sai raskelt kannatada, kuid vigastus ei ole eluohtlik.

Hai
Hai Foto: / Nick Garbutt /NHPA/Scanpix

«Tagsi rannale ujumine oli minu jaoks oli kõige hirmutavam ja kõige enam jõudu nõudev. Minu vigastatud jalast jäi maha verejälg ja ma lootsin, et hai ei ründa mind uuesti,» sõnas McWilliams hiljem meediale.

Mees jõudis heade inimeste abiga haiglasse, kus ta vasakule jalale tehti seitse õmblust.

Möödunud aasta juulis ründas McWilliamsit Colorado telkimispaigas umbes 140 kilogrammi kaalunud baribal, kelle tõttu kaotas ta osa oma juustest ja peanahast. 

Baribal
Baribal Foto: Karen Bleier / AFP/Scanpix

«Karu tõmbas mu telgist välja, haaras mu pea kuklaosast ja hakkas mind endaga kaasa vedama. Ma võitlesin vastu  ja lõpuks lasi ta mu lahti. Lamasin maas ja ta tuuseldas mind veel natuke. Sain siis kaaslaste juurde tagasi roomata ja kaaslased peletasid karu ära,» meenutas ameeriklane.

Kolm ja pool aastat tagasi oli McWilliamsil Utah osariigis matkates kokkupuude lõgismaoga, kelle käest ta sai hammustada.

«Õnneks ei tekkinud mul maohammustuse tõttu rasket mürgistust. Mu vanemad on õnnelikud, et seni elus olen,» teatas mees.

Lõgismadu
Lõgismadu Foto: Yuri Cortez / AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles