27 KLUBI: Morrison, Winehouse ja nüüd ka Avicii – meelelahutusmaailma tähed, kes on liiga noorelt surnud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol: Kurt Cobain, Amy Winehouse, Anton Yelchin. Fotod: Scanpix.
Fotol: Kurt Cobain, Amy Winehouse, Anton Yelchin. Fotod: Scanpix. Foto: Elu24 kollaaž

27 Klubi on populaarsete muusikute, lauljate ja näitlejate nimekiri, kes kõik on surnud kahekümne seitsme aasta vanusena. Kuigi statistlised uuringud on tõestanud, et tegemist on müüdiga, pälvib see kurikuulus klubi inimeste tähelepanu siiani. 

Uuringud on tõestanud, et tegu on ülemääraselt palju tähelepanu saanud üksikjuhtumitega, mitte päriselt levinud trendiga kuulsate muusikute seas. 

Seda enam, et statistika kohaselt surevad kuulsused pigem 28-aastaselt, vahendab Business Insider. Ka varalahkunud Avicii olid vaid 28-aastane, kui tema surnukeha Omaanist leiti. 

Avicii
Avicii Foto: Scanpix

Müüt või mitte, salapärane 27 Klubi on inimesi hirmutanud ja paelunud juba pikka aega ning jätkuvalt on ka neid, kes klubisse tõsimeeli usuvad. Elu24 tegi ülevaate nendest maailmakuulsatest staaridest, kes 27 Klubisse kuuluvad:

Anton Yelchin - «Star Treki» näitlejana suure tuntuse teeninud Anton Yelchin, kes sündis Venemaal iluuisutajate perekonnas. Mehe vanemad emigreerusid USA-sse Yelchini esimestel elukuudel.

Anton Yelchini suurimad rollid olid filmides «Star Trek» ja «Star Trek Beyond». 

Noor näitleja Anton Yelchin suri autoõnnetuses oma Los Angelese kodu juures, näitleja auto sõitis talle otsa näitleja kodu juures, surudes mehe turvaaia vahele. Mees oli autost äsja väljunud, kui masin ootamatult tagasi hakkas veerema.

Anton Yelchin
Anton Yelchin Foto: Scanpix

Amy Winehouse -  Briti laulja ja laulukirjutaja, kes põimis selliseid muusikastiile nagu R&B, soul ja džäss, sai tuntuks tänu oma andele ning erilisele lauluhäälele ning välimusele. 

Amy Winehouse suri ootamatult 23. juulil 2011 oma kodus. Surma põhjuseks oli alkoholimürgistus ning tema vere alkoholisisalduseks mõõdeti 4,51‰.

Amy Winehouse
Amy Winehouse Foto: Scanpix

Kurt Cobain - Ameerika Ühendriikide laulja, laulukirjutaja ja kitarrist ning ansambli Nirvana liige.

5. aprillil 1994. aastal sooritas mees enesetapu, tema keha leiti kolm päeva hiljem. Ta jättis kirja, mille ta pühendas peamiselt väljamõeldud lapsepõlvesõbrale Boddah'le, Courtneyle ja oma tütrele Frances Beanile.

Kurt Cobain
Kurt Cobain Foto: Robert Sorbo/AP/Scanpix

Jim Morrison -  Ameerika Ühendriikide laulja, laulukirjutaja ja poeet, kes on tuntud eelkõige ansambli The Doors lauljana. Tänu oma metsikule iseloomule ja esinemisstiilile on kriitikud ja poolehoidjad teda pidanud üheks kõige ikoonilisemaks, karismaatilisemaks ja teedrajavamaks juhtlauljaks rokkmuusika ajaloos.

Jim Morrison suri Pariisis, arvatavasti narkootikumide üledoosi tõttu. Lahangut ei teostatud ja surma tegelik põhjus on siiani teadmata. 

The Doors (vasakult): John Densmore, Robbie Krieger, Ray Manzarek ja Jim Morrison
The Doors (vasakult): John Densmore, Robbie Krieger, Ray Manzarek ja Jim Morrison Foto: Scanpix

Jean-Michel Basquiat - Ameerika kunstnik, kes sai tuntuks täna omapärasele kunstistiilile, tema tööd puudutasid selliseid teemasid nagu nagu jõukus versus vaesus, integratsioon versus segregatsioon ja sisemine ja välimine kogemus. 

Basquiat suri 12. aprillil 1988. aastal oma kunstistuudios heroiini üledoosi tõttu. 

Jean-Michel Basquiat
Jean-Michel Basquiat Foto: LEE JAFFE / NYT

Janis Joplin - USA rokklaulja ja laulukirjutaja, kes sai tuntuks oma eriskummalise hääle ja intonatsiooni tõttu. Teda kutsuti speed'i (amfetamiini) «friigiks», samuti kasutas ta regulaarselt heroiini ja oli alkohoolik.

4. oktoobril 1970 suri Joplin 27-aastaselt. Tema surma põhjuseks märgiti heroiini üledoos. 

Janis Joplin
Janis Joplin Foto: Anonymous / AP

Jimi Hendrix - USA kitarrist, laulja ja helilooja, kes oli tuntud oma fantaasiarikka ning psühhedeelse kitarrikäsitluse poolest. Teda peetakse üheks mõjukaimaks kitarristiks rokkmuusika ajaloos.

Jimi Hendrix suri 18. septembril 1970. aastal 27-aastasena Londonis siiani segastel asjaoludel. Ametliku versiooni järgi lämbus ta omaenda oksesse pärast eelmisel õhtul toimunud metsikut pidutsemist ning kodus manustatud üheksat Vesperaxi unerohutabletti, mis ületas näidustatud koguse 18 kordselt.

Jimi Hendrix esinemas Woodstocki festivalil. 15. august 1969.
Jimi Hendrix esinemas Woodstocki festivalil. 15. august 1969. Foto: Henry Diltz/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles