Tänavune HÖFF rabab drag queeni, hardcore-pungi ja ehmatava toorusega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raphael Urbaini õudusfilm «Läbi tema silmade»
Raphael Urbaini õudusfilm «Läbi tema silmade» Foto: Kuvatõmmis videost

Haapsalus võtavad taas üksteiselt mõõtu Euroopa parimad lühikesed õudus-, ulme- ja fantaasiafilmid. Filme hindab žürii, kuhu kuuluvad HÕFFil linastuva Briti filmi «Nõelapadi» režissöör Deborah Haywood, USA filmikriitik Steve Dollar ja Soomes elav drag queen´ist filmidiiva Carlotta Moore.

HÕFF näitab Euroopa parimaid lühifilme. Kavas on Paco Ruizi «Lõks», Domenico De Feudise «Pimeduse tund«, Niall Shukla «Lõhestunud nukk», Raphael Urbaini «Läbi tema silmade», Morgane Segaert’i «Pime tuba» ja Rémy Barbe’i «Ja saatan naerab koos minuga».

Keed kuus linateost on välja valinud Henryk Johan Novod ja Ra Ragnar Novod. «Kõik filmid paistavad silma oma ehmatava tooruse, erakordse inimlikkuse ja hingepugeva dramaatilisusega, tuues meieni kuue andeka režissööri ettekujutuse inimhinge tugevusest ja lõhestatusest,» kinnitasid kuraatorid.

Traditsiooniliselt täiendab võistluskava maailma lühifilmide programm «Väikesed luupainajad», kust leiab valiku žanri viimase aja kõige huvitavamatest näidetest.

Kokku jõuab ekraanile üheksa linateost ja nende seas on ka Eestit esindava Nicola Piovesani 1980ndate ulme stiilis vändatud B-kategooria film «Küberkaheksajalgade rünnak».

Õudus- ja fantaasiafilmide festivalile Haabsallu saabub ka hetkel Soomes elav ekstravagantne Ameerika drag queen Carlotta Moore.

Filmidiivana tuntud peiburkuninganna, kes kuulub Haapsalus lühifilmide žüriisse, tegi hiljaaegu oma debüüdi ka lauljana, räppides koos ansambliga Nightsatan. Koos Moore´iga tuleb Eestisse võttegrupp, kes väntab temast filmi.

Lühifilmide võistusel osalev Prantsuse režissööri Raphael Urbaini õudusfilm «Läbi tema silmade» kujutab globaalse katastroofi järgset maailma. Filmi peategelane Remi oleks pidanud hukkuma autoõnnetuses, kuid on sügavas koomalaadses seisundis. Ta ei saa liigutada ega rääkida, kuid vahetevahel näeb, mis tema ümber toimub. Nii on ta sunnitud abitult pealt vaatama, kuidas tema väike tütar aina enam hulluvas maailmas isa eest hoolitseda püüab.

Vaata filmi treilerit SIIT:

HÕFF leiab tänavu aset 27.-29. aprillini. Kava vaata SIIT 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles