InBoil nüpeldas noori muusikuid solvangutega

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Rootsmäe alias Inboil
Andrus Rootsmäe alias Inboil Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Selleaastane tudengibändi valimine lõppes teisipäeval mõne inimese jaoks ettearvatust veidi erinevalt, kuna üks žürii liikmetest avaldas enne autasustamist liiga avameelselt oma isiklikku arvamust, solvates sellega osasid kohalolijaid ning korraldajaid.

Eesti muusik Andrus Rootsmäe, keda tuntakse paremini nime all InBoil, kasutas enne auhindade kättejagamist muuhulgas lauseid stiilis «kui mina oleksin helimees, siis laseksin kuuli pähe» või «kui sul on rinnad ja tagumik, siis kasvata kodus lapsi, mitte ära roni lavale».

Mees kasutas loomulikult ka veidi leebemaid väljendeid, öeldes näiteks «kui te pilli mängida ja laulda ei oska, siis ärge ronige siia lavale» või iseloomustades näiteks võidubändi Groundhog Day’d, mis oli ka tema isiklik lemmik, sõnadega «sitt bänd».

Tudengipäevade projektijuht Kunnar Karu seletas, et teised žüriiliikmed tundsid suhteliselt piinlikult ennast, kuna suuremas plaanis jäi mulje, justkui Rootsmäe oleks inimestele edastanud terve žürii arvamust.

Samas kinnitasid nii Rootsmäe ise kui ka õhtujuht Jaan Naaber, et rääkima hakates olid muusiku esimesed sõnad olnud, et järgnev jutt on tema isiklik arvamus.

«Publik mõistis seda vääralt,» seletas Naaber ning lisas, et ju astus InBoil lihtsalt vale jalaga voodist välja.

Ühe pealtvaataja sõnul tegi muusik noori küll hullult maha, öeldes otse välja selle, mida ta arvab, ent samas olid tema kommentaarid igati õigustatud.

Andrus Rootsmäe leidis samuti, et käitus õigustatult.

«Kui minu käest küsitakse arvamust, siis ma ka ütlen oma arvamuse. Kui ta (arvamus) on aus ja ma nii mõtlengi, siis ta on õigustatud,» seletas mees.

«Kui on nõrk ansambel, et siis tuleb ära öelda, et teil ei tule midagi välja, tehke midagi ümber. Ma olen alati olnud otse ütleja. Ma ei määri kellelegi põhjuseta mett moka peale.»

Siiski on korraldajad mehe esituses pettunud.

«Teadjamad teadsid rääkida, et vahel tuleb seda ette jah. Et ta unustab ära kus ta on ja kes ta on,» seletas Karu enda suhtumist.

«Võtsime otsuse vastu, et ei kutsu teda enam ei žüriisse ega esinema. On teisigi toredaid esinejaid,» rääkis tudengipäevade eestvedaja.

Andrus Rootsmäe arvas, et korraldajad on tema peale ehk selle pärast pahased kuna kritiseeris ka korralduslikku poolt.

«Korraldus tegi suure vea kuna lasi lavale eelmise aasta võitja enne teiste bändide esinemist. Ja kuna ta oli nii tugev, siis žürii istus peale seda käed ripakil,» seletas žüriipingis istunu.

«Ei ole vaja lasta enne panna kõrget märki maha ja siis hakata uuesti alt üles tulema.»

Veel nentis Rootsmäe, et žüriil tekkis alguses väike segadus, kuna alles poole pealt saadi aru, et too esimene esineja hoopis eelmisest aastast ning ei võtagi seekordsest võistlusest osa.

Tudengibändi žüriisse kuulusid veel Riho Sibul, Birgit Õigemeel, Kulno Malva, Paavo Pauklin ja Siim-Juhan Vakker.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles