Video: argentiinlaste seas külvab paanikat väidetav koletis, kes osaliselt meenutab inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentinas Santa Fes väidetavalt nähtud koletis
Argentinas Santa Fes väidetavalt nähtud koletis Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Argentina kirdeosas Santa Fes hirmutab elanikke väidetav koletis, kes olevat pooleldi inimene ja pooleldi loom ning ta olevat tapnud juba kaks koera.

Argentina meedia ja sotsiaalmeedia teatel on tegemist senitundmatiu elukaga, kes liigub neljal jäsemel nagu koer, teatab mirror.co.uk.

Santa Fe elanikud ei julge selle koletise tõttu pimedal ajal väljas liikuda.

«Ta tappis juba pitbulli ja saksa lambakoera. Võimalik, et nüüd võtab ette inimesed,» kirjutas kohalik meedia.

Santa Fe Totorase linnaosa elanik tegi enda väitel koletisest pildi, pannes selle sotsiaalmeediasse, kus see levima hakkas.

Kohe oli palju neid, kes saladust lahendama hakkasid, teiste seas ka vandenõuteoreetikud ja ufoloogid. Youtube’i kanal UFO Mania jagas pilti ja andis omapoolse arvamuse.

Välja pakuti, et see võib olla näiteks Lõuna-Ameerika müütiline verejanuline koletis chupacabra, kes on tuntud sealsetest rahvajuttudest ja legendidest.

Väidetav koletis chupacabra
Väidetav koletis chupacabra Foto: Eric Gay/AP/Scanpix

Oli ka neid, kelle arvates on fotol nähtav olend kindel tõend libahundi kohta.

Youtube’i kommentaator Sebastian P teatas: «Minu arvates on see libahunt. Kujutage ette, kui ta tõuseb tagajalgadele, siis peaks ta olema üle kahe meetri pikk».

Argentinas Santa Fes väidetavalt nähtud koletis
Argentinas Santa Fes väidetavalt nähtud koletis Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Twitteri kasutaja Iando Patilan arvas, et tegemist on needuse kaela saanud inimesega, kes muutus koletiseks, kuid alles jäi ka midagi inimesest.

Grizzlyguy40 kommenteeris, et ta kohtus Lõuna-Ameerikas üle kümne aasta tagasi reisides olendiga, kes oletatavalt oli olnud inimene, kuid talle pandi peale needus, mis tegi temast koletise.

«Meie grupp oli 2005. aastal ühel sillal, olime seda ületamas. Ta ehmatas meid, liikudes nagu känguru, hüpates pikkade hüpetega. Ta liikus edasi ja kadus silmist. Sellisega ei taha ma enam kunagi kohtuda,» kirjutas Grizzlyguy40.

Oli ka neid väidetava koletise pilti näinuid, kelle arvates meenutas see briti kirjaniku Joanne Kathleen Rowlingu «Harry Pottery» raamatusarja põhjal tehtud filmides nähtud libahunte.

Libahunt
Libahunt Foto: harrypotter.wikia.com

Üks isik heitis nalja Potteri libahunt-tegelase Remus Lupini teemal: «Huvitav, kus oli professor Lupin......».

Koletisefotot kriitilise pilguga vaadanute arvates on see järjekordne internetipettus, mida serveeritakse tõepähe.

«Nagu vanasõna ütleb, ära usu kõike, mis on netis!» võeti juhtum kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles