Vanglast põgenenud austraallasest pedofiil leiti Brasiilias koomast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio de Janeiros Copacabanas sõitis terviserikke saanud autojuht rannaäärsel alal rahva sekka
Rio de Janeiros Copacabanas sõitis terviserikke saanud autojuht rannaäärsel alal rahva sekka Foto: CARL DE SOUZA/AFP/Scanpix

Brasiilias Rio de Janeiros leidis aset liiklusõnnetus, milles krambid saanud autojuht sõitis Copacabana rannaäärsel alal rahva sekka, vigastades 17 inimest.

Brasiilia politsei teatel sai selles juhtumis raskelt vigastada ja langes koomasse ka Austraalias süüdimõistetud pedofiil, kes põgenes 22 aastat tagasi vanglast, teatab theaustralian.com.au.

Brasiilias Rio De Janeiros Copacabana rannaäärsel alal autoõnnetuses vigastada saanud
Brasiilias Rio De Janeiros Copacabana rannaäärsel alal autoõnnetuses vigastada saanud Foto: Silvia Izquierdo/AP/Scanpix
Brasiilia Rio de Janeiro Copacabana
Brasiilia Rio de Janeiro Copacabana Foto: wikipedia.org

Praegu 63-aastane Christopher John Gott kasutas Brasiilias elades nime Daniel Marco Philips ja tal on selle nimega võltsdokumendid, mille kohaselt on ta 68-aastane.

Austraalia pedofiili tegelik identiteet paljastus, kui Rio de Janeiro politsei ei leidnud Philipsi kohta peale passi ja ID-kaardi mitte mingeid teisi andmeid. Interpoli abiga selgus, et tegemist on valenimega.

Koomas olevalt mehelt võeti sõrmejäljed, mis kattusid Austraalia ja Interpoli sõrmejälgede andmebaasis olevate sõrmejälgedega ning ilmnes, et need kuuluvad tagaotsitavale Gottile.

Enne kohtu alla andmist ja süüdi mõistmist töötas Gott õpetajana Melbourne’is ja Darwinis. Ta tabati 1994 ja mõisteti 17 lapse seksuaalse ärakasutamise eest kuueks aastaks trellide taha. Ta põgenes Melbourne’i vanglast 1996. aastal.

Brasiilias töötas ta võltsdokumentide abil 20 aastat Rio de Janeiro rahvusvahelises koolis õpetajana. Brasiilia politsei uurib nüüd, kas mees võis ka selles koolis lapsi seksuaalselt ära kasutada.

Austraalia politsei loodab, et Brasiilia võimud annava Gotti neile, kuid Rio de Janeiro haigla teatel on mehe vigastused rasked ja ta ei pruugi enam kaua elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles