VIDEO. Jou-jou-aa-je-je-jeee… Miks räpparid nii teevad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«5miinuse» ridadest üle Eesti kuulsaks saanud räpiguru Põhja Korea juhatab kätte 3 põhitrikki, mis aitavad räppariks saada.

  1. Punch line ehk puänt. «Asi, mida ma ise räppides kasutan, on punch line – see, et sa teise reaga ütled oma esimese rea kohta midagi nutikat ja sisukat, soovitavalt mingis ägedalt ümber pööratud, kahemõttelises ja mahlakas vormis,» selgitab Korea. Eesti oma räpisõnavara on õhuke, aga sisuliselt tähendab punch line seda, et esimesel real sa oma tegelikku mõtet ei reeda, vaid üllatad kuulajaid või ajad nad naerma alles järgmise riimuva reaga.
  2. Kasuta tuttavaid sümboleid. «Spetsiifilised asjad on alati paremad kui kategooriagrupid. Väga hea on kasutad konkreetseid asju, firmanimesid, automarke. Ära ütle masin vaid ütle Opel. See lisab omaette värvi – kas on kehv auto või on hea auto. Sümbolsõna jäta teisele riimireale ja seda täiendav tehislik konstruktsioon tõsta esimeseks.»
  3. Jou-jou-aah-je-je-jeee…. Mis värk on räpparite häältega? «Ma arvan, et see on automaatne hääle testimine ja flow-sse sisenemine. Minu enda puhul ka – enne kui ma alustan mingit salmi, ma üldiselt midagi seal kääksun ja häälitsen. Hääli tehakse selleks, et sisemist rütmi tabada, sellele pihta saada ja sisse elada.»

Mis riibub sõnaga elekter? Ajakirjanik läheb otsapidi halliks, aga midagi tarka ei suuda ikka välja mõelda. No natuke lohutab, et enamik kõvasid räppaseid näeb samuti riimidega ikka vaeva, päris puusalt ja paari sekundiga ei tulistagi keegi midagi ülearu vaimukat.

Aga! Seda on päris mõnus teha. Räppimine kui tegevus on vabastav ja väike adrenaliin hakkab sees surisema. Proovi ka!

...midagi nutikat ja sisukat, soovitavalt mingis ägedalt ümber pööratud, kahemõttelises ja mahlakas vormis!
Legendide lahing - Põhja Korea räpikool 2.osa. Räppimine polegi nii, et mörised mis pähe tuleb... Sel asjal on täiesti oma loogika, mida tasub teada!
Legendide lahing - Põhja Korea räpikool 2.osa. Räppimine polegi nii, et mörised mis pähe tuleb... Sel asjal on täiesti oma loogika, mida tasub teada! Foto: Pilt videost

Põhja Korea kuldaväärt trikid:

  1. Peamine pauk sõnumist võiks olla teisel ja neljandal real.
  2. Kasuta konkreetseid sümboleid, mitte üldisi sõnu.
  3. Hääled pole niisama selleks, et vingem välja näha vaid et sisemisele rütmile paremini pihta saada. Kui sõnu veel riimi pandud pole, võid niisama häälte peal sõites sooja teha.

Vaata VIDEOST kuidas ajakirjanik hävib. Ja «Legendide lahingus» ei tule ka kõik alati välja, kuid see just teebki asja põnevaks! pühapäeviti kell: 20.35

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles