Argentinas vallandati politsenikud, kelle väitel sõid hiired ära üle poole tonni marihuaanat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiired
Hiired Foto: ASMAA WAGUIH/REUTERS/Scanpix

Argentinas vallandati kaheksa politsenikku, kelle väite kohaselt sõid hiired ära üle poole tonni marihuaanat, mis on kanepi kuivatatud osadest valmistatud narkootilise toimega droog.

Buenos Airesest 60 kilomeetri kaugusel asuvas Pilaris konfiskeeritud 6000 kilogrammi narkootilist droogi oli politseilaos, kuid nüüdsel revideerimisel leiti seda vaid 5460 kilogrammi, teatab The Guardian.  

Kanepitaimed
Kanepitaimed Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scapix

Kanepisaaduse kadumises kahtlustatakse endist politseijuhti Javier Speciat, kes lahkus ametist 2017. aasta aprillis ning ei allkirjastanud lao revideerimise dokumente.

Uus politseijuht Emilio Portero märkas marihuaana puudujääki ja teavitas sellest politsei siseosakonda. Lao eest vastutanud politseinikud eesotsas endise politseijuhi Speciaga selgitasid nii Porterole kui kohtunik Adrián González Charvayle, et tõenäoliselt pistsid hiired kanepidroogi nahka.

Marihuaana
Marihuaana Foto: Mark Blinch/Reuters/Scanpix

Buenos Airese ülikooli zooloogide sõnul ei söö hiired kanepit ja ei ole võimalik, et nad järsku narkootilist taime ja sellest valmitatud droogi sobivaks toiduks pidasid.

Hiir
Hiir Foto: Dr. Qi Zhou/AP/Scanpix

«Isegi kui hiired sööksid kanepit, ei suudaks ka väga suur hiirekari nii suurt kogust ära süüa. Kui need närilised oleksid tõesti marihuaanat söönud, oleks laos pidanud olema hiirelaipu,» teatasid zooloogid.

Neli lao eest vastutanud politseinikku peavad astuma 4. mail kohtu ette. Kohtunik peab selgitama, kas kanep kadus varguse või lohakuse tõttu.

Endist politseijuhti Speciat ootab ees samuti uurimine, miks ta ei ole esitanud 2017. aasta lao revideerimisaruannet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles