Superstaari Jaagup esitab koos koolikaaslastega nõukaaja estraadimuusikat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaagup Tusik "Eesti otsib superstaari" esimene finaalsaade
Jaagup Tusik "Eesti otsib superstaari" esimene finaalsaade Foto: Konstantin Sednev

Superstaarisaatest tuntud Jaagup Tuisk esitab koos koolikaaslastega Gustav Adolfi gümnaasiumi venekeelset estraadimuusikat.

Alates 3. eluaastast muusikaga tegelenud Jaagup on laulmist õppinud Kaari Sillamaa muusikaliteatris. Laulmisega särava noormehe musikaalsus aga ei piirdu: Jaagup mängib ka klaverit, kitarri, trumme, basskitarri ja ukulelet.

«Armastan muusikat, esinemist, sest see annab mulle vabaduse ning võimaluse ennast väljendada. Usun, et mul on potentsiaali. Kirjutan ise lugusid, salvestan ja mängin need sisse oma kodustuudios. Juhendan oma muusikavideovõtteid ning monteerin need ka ise. Mängin mitut pilli, olen töökas ja julge esineja. Naudin muusikat!» on Jaagup Tuisk öelnud. 

Vaata Jaagupi esinemist viimases saates SIIT:

Tänased noored, kelle kujutlus NSVList on jäänud enam kui ähmaseks, vajutavad pöidlad stagneerunud nõukaaja tormilisse muusikalisse epitsentrisse ja toovad kontserdilavale NSVL tipp estraadimuusika – laulud, mis kõlasid iga päev kuuendiku planeedi inimeste kõrvus.

Tegelikult suurepäraselt komponeeritud ja esitatud NSVL tippestraadimuusika, mille kuulamine aastal 2018 omandab hoopis uue tähenduse. Kellele nostalgiaelamuse, kellele üllatava avastusretke minevikumuusikasse. Isegi vastuoluline tundub toonaste ja tänaste armastatud staaride kõrval üles astuda koolinoortel, kes on sündinud vabas Eestis.

Kuid vastuoludest sünnib meie kontserdil tervik, mida seob suurepärane muusika väga heas helikeeles ja esituses. Laulavad Eduard Toman, Priit Volmer ning Tallinna koolinoored ja noored anded GAGist: Jaagup Tuisk, Saara Kaldma, Iris ja Ingmar Nõmmann ning õpetaja Lilian Reinmets. Mängib GAGi estraadiorkester Tõnis Kõrvitsa ja Siim Aimla seadete järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles