Briti eliitkooli poisid said õiguse kanda seelikut (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti mehed seelikutes
Šoti mehed seelikutes Foto: Ulf Oberth/PantherMedia / Ulf Oberth/Scanpix

Ühendkuningriigi keskosas Rutlandis asuva Uppinghami eliitkooli poisid said õiguse kanda seelikut, kuna nende sõnul on seeliku mittelubamine sooline diskrimineerimine.

Kooli vanemõpetaja Richard Maloney kinnitas, et poistele anti see õigus ja nad saavad kanda seelikuid, mis meenutavad šoti meeste klanniseelikuid, teatab Daily Mail.

36 000 naela (üle 41 000 euro)  aastas maksva kooli meessoost õpilased tulid juba möödunud aastal õpilasõiguste nädala raames kooli seelikutes, andes sellega märku, et ei soovi riietuses soolisi piiranguid.

Noormehed seelikutes
Noormehed seelikutes Foto: MURAD SEZER/REUTERS/Scanpix

Kooli juhtkond arutas poiste soovi ja leidis, et õpilastele tuleb riietuses osas anda vabadus.

«Õpilastel on õigus olla sellised, nagu nad on. Kui nad ütlevad, et neile meedib see või teine, siis tuleb neile seda võimaldada. See puudutab ka koolivormi,» lausus Maloney.

Šoti mehed seelikutes
Šoti mehed seelikutes Foto: Ulf Oberth/PantherMedia / Ulf Oberth/Scanpix

Briti tuntud telearst Christian Jessen, keda tuntakse meditsiinisatest «Embarrassing Bodies» võttis poiste seelikute teemal sõna öeldes, et tema koolipoisina kannaks ühiskonna šokeerimiseks seelikut.

Christian Jessen
Christian Jessen Foto: wikipedia.org

«Ma ei läinud kooliajal vooluga kaasa, olin teistest erinev. Oleme jõudnud ühiskonna arengus sinnani, kus tüdrukutega ei saa enam seostada roosat ja pistega sinist. Pooldan sooneutraalsust,» teatas telearst.

Jesseni sõnul on ta arstina näinud üsna palju noori, kes ei ole oma keha ja sünnipärase sooga rahul.

Tema arvates tuleks neid noori nõustada ning nad peaksid läbima psühholoogilise ja psühhiaatrilise uuringu, tegemaks kindlaks, kellena nad end tegelikult tunnevad. Kui ilmneb, et neile on vaja soovahetust, siis tuleb neile seda võimaldada.

Neile, kes soovivad kanda sooneutraalseid rõivaid, tuleks seda lubada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles