Populaarse telesarja «Stranger Things» loojad võitlevad plagiaadisüüdistuste vastu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Stranger Things»  kesksed tegelased on lapsed.
«Stranger Things» kesksed tegelased on lapsed. Foto: kaader seriaalist

Ülipopulaarse Netflixi seriaali «Stranger Things» autorid, Matt ja Ross Duffer koguvad tõendeid astumaks vastu tuntud filmitegija esitatud plagiaadisüüdistustele.

Huffington Post kirjutab, et filmitegija Charlie Kessleri sõnul on vendade loodus sari väga sarnane tema 2012. aastal loodud lühifilmile pealkirjaga «Montauk», mis räägib valitsuse poolt salaja korraldatud katsetest.

Vendadel Dufferitel on aga e-kirjade ja muude dokumentide näol olemas tõendid, mis näitavad, et tegu on nende väljamõeldud looga. 

Kessler väitis sel nädalal Los Angelesi kohtus, et ta tegi 2014. aastal vendadele ettepanek enda lühifilmi põhjal seriaal teha, kuid ei saanud neilt kunagi vastust. Vaid aasta hiljem müüdi «Stranger Things» voogedastusplatvormile Netflix esialgse pealkirjaga «Montauk».

See on väga tugevalt Kessleri kasuks rääkiv argument.

Aga vennad Dufferid ei andnud alla. Nad esitasid kohtule kaheksa aastat vanad e-kirjad, kus nad arutlevad paranormaalse sündumustiku kohta, mis võiks toimuda 1980. aastatel Montauki külas.

Google'i dokuntides on kirjas, et 2013. aastal on sarja avastseeni täpselt sellisena kirjeldatud nagu sarjas hiljem näha võis: seltskond lapsi mängib arvutmänge sõbra kodus, kuni üks nendest rattaga ära sõidab ning satub kummalisse maailma.

Dufferite advokaadi sõnul tõendab see, et Kessleril pole hittseriaaliga mingit seost, vahendab MENU.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles