Rahvusringhääling esitleb uut Estonia klaverit

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rannap.
Rein Rannap. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Teisipäeva, 24. mai õhtul toimub Tallinnas raadiomaja esimeses stuudios Eesti Rahvusringhäälingu uue Estonia klaveri pidulik esitluskontsert.

Rahvusringhäälingu meediasuhete juhi Anneli Tõevere-Kauri teatel esinevad prii sissepääsuga galakontserdil Eesti mitme põlvkonna pianistid: Lauri Väinmaa, Peep Lassmann, Age Juurikas, Rein Rannap, Mihkel Mattisen, Ralf Taal, Mati Mikalai ja Aleksandra Juozapenaite-Eesmaa.

Stuudiokontserdi kavas on teoseid klaverirepertuaari romantikaajastu kullafondist, samuti nüüdismuusikat. Kontsert kõlab Klassikaraadio eetris otseülekandes.

Tõevere-Kauri sõnade järgi on uus klaver Eesti Rahvusringhäälingule hädavajalik fondisalvestuste jaoks. Klassikaraadio tellimisel salvestab Eesti Rahvusringhääling aastas ligikaudu 30 tundi stuudiolindistusi väärtmuusikast, vähemalt kolmandikus salvestustest kasutatakse klaverit.

Kontserti juhib Klassikaraadio toimetaja Annika Kuuda, otseülekande helirežissöör on Maido Maadik, kes koos pianist Lauri Väinmaaga klaveri rahvusringhäälingu jaoks välja valis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles