Lauljatar Charlene Rennit oma nooremast õest Superstaari Anette Mariast: mina olen tema tumeda energia poolt!

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlene Rennit ja Anette Maria Rennit
Charlene Rennit ja Anette Maria Rennit Foto: TV3/Kollaaž

Õed Superstaari saate Anette Maria ja lauljatar Charlene on väga lähedased. Kuigi tütarlapsi lahutavad tuhanded kilomeetrid, on õekestel väga vedanud teineteisega, sest nende vahel on tugev side, selgus Charlene intervjuust Elu24le.  

Charlene kutsub oma 11 aastat nooremat õde Anette Mariat hellitlevalt Annuks. Nende peres on veel ka 9-aastane väikevend Geron Alexander. «Meil oli muide kunagi kodus ahv (marmosett) nimega Catlyn,» meenutab päikseline Charlene koos õega veedetud lõbusat lapsepõlve. Elu24 uuris, kuidas seltskonnatähest vanem õde Charlene oma noorema Superstaari saates võistleva õekesega läbi saab.

«19 on päris isepäine vanus, aga mulle meeldib, et ta kaasab mind igasse otsustamiseprotsessi,» räägib Cahrelene oma Anettest. «Ilmselt see aitab tal pingetega tegeleda. Ta kuulab, arutleb, aga lahendab asjad ikka omamoodi,» jätkab staar.

«Seepärast ma rahulik ja kindel olengi, et ta oma tegemistes edukas on ja iseendaga vastuolus pole. Eks me oleme sellest alati rääkinud, et oluline on olla sa ise ja selle üle uhke. Ta on enda vastu aus ning kui sa oma valikutes aus ja kindel oled, siis on pool võitu käes,» on Charlene oma õe üle uhke.  

Charlene ja Anette
Charlene ja Anette Foto: Rene Suurkaev

Kui tihti Sa suhtled oma noorema õe Anette Mariaga?

Vähemalt korra tunnis! Oleme suhtluses alati terve päeva. Seda juhtub harva, et me ei tea mis üksteisel parajasti käsil või kuhu minek on. 

On Sul mõni erk mälestus teie ühisest lapsepõlevest?

Kui me väiksemad olime, siis Anette Maria oli meeletult armas ja rahulik laps. Mina siis oma meeletu energiaga pidin teda koguaeg torkima, sest mulle meeldib laginal naerda. Eks ma kõdistasin teda, koguaeg.. nüüd ta alles tunnistab, et see oli jube tüütu, haha! 

Kuskohast võis sinu meelest tulla Anette Maria julgus minna Superstaari saatesse?

Ta on alati laulmisega tegelenud. Me käisime ka siis kontsertidel ja võistlustel kui ta päris pisike oli. Minu jaoks polnud ta soov osaleda üllatus. Küll aga oli meeldiv üllatus, et ta just nüüd ja lõpuks selleks valmis on, ajastus on oluline. 

Kahtlemata on ta piisavalt täiskasvanud, et kõige kaasnevaga iseendaks jäädes toime tulla. Tegelikult me juba hilissuvel rääkisime, et peaks ta kuhugi stuudiosse viima. Superstaari saade on selles mõttes lahe, et areng on nii kiire. Sa näed ikka väga ruttu ära, kellest hakkab midagi kooruma ja kelle mitmekesisus nii artistina kui võimetelt piiratud on. 

Julgusega muideks oleme pidanud palju tegelema, kuna lavanärv tal oli ja on. Õnneks on ta leidnud oma meetodi selle kontrollimiseks, olukorraga harjumine on kindlasti julgust juurde andnud. Lisaks on pere ja sõbrad koguaeg kõrval ning see on suureks toetuseks, samas ta teab väga hasti mida teeb, me saamegi vaid olemas olla. 

Charlene Rennit ja Anett Maria Rennit
Charlene Rennit ja Anett Maria Rennit Foto: Kolaaž : TV3/ Erakogu/

Kas sinu eeskuju on talle oluline? Peale laulmise huvitavad tedagi  rahvusvahelised suhted.  

Muidugi on. Ma ei saa ju tema eest otsuseid teha, aga olen alati püüdnud suunata ning silmaringi avardada. Jumal tänatud, et alad millele ma lootsin et ta keskendub, ta ka valis. Õigusteadus, rahvusvahelised suhted ja hiina keel. See on tugev alustala edukaks karjääriks, misiganes suuna ta lõpuks valib. Muusika iseenesest, kas seda siis ise tehes voi olles igapäeva elus kultuurne, balansseerib ja pakub midagi hingele. See täiustab kindlast ta eelpool mainitud valikuid. 

Mulle hiljuti öeldi, et me oleme mõlemat sellesse kategooriasse, et tegijal juhtub. Ja ma olen kindel, et öiged asjad juhtuvad temaga õigetel aegadel, nagu elus ikka. Kindlasti ei välista üks teist ja ta leiab õige tasakaalu kõigi oma tegemiste vahel. Just täpselt nii nagu see teda õnnelikuks teeb. 

On teil ühiseid lemmiklauljaid?

Annu kuulab, nagu ta ise seda kutsub, jump up-i - misiganes see on haha!! Lisaks eesti räppi ning siis lõpuks ometi on meil ühine maitse rokk-klassikute suhtes. Mina olen täiesti old rock classics, jazz, blues ja klassikaline muusika. Tema muusika maitse on hetkel veel otse loomulikult rohkem eale vastav. Aga tal on hea muusikamaitse!! Kui mul külas voi koos reisime, valib muusika tema - otse loomulikult! Mul pole võimalustki… 

Charlene Rennit
Charlene Rennit Foto: Erakogu

Kas Sa soovid talle staarikultust või annad nõu kuidas käituda kuulsuseteel?

Muidugi annan nõu, aga ta on juba karastunud. Mu sõbrad on talle alati toeks olnud ajal, kui ma Eestist eemal. Lisaks arutame kõike otse. Ma arvan, et ta on piisavalt näinud nii tuntuse positiivseid kui negatiivseid külgi ning see teda ei häiri, ajab oma asja ja teab kes ta on. See on põhiline. Ta on kahe jalaga maa peal ja 19 - pole laps enam. Mul pole põhjust ta pärast muretseda. Annu on tõestanud kui mõistlik ta erinevates situatsioonides on. 

Aga eks ma muidugi olen üliaus, aeg-ajalt kriitiline ja kui me tõesti mingitel teemadel lahkarvamusel oleme, siis me arutame need teemad selgeks ja leiame parima lahenduse. Ma olen üritanud teda kõigis tegemises tingimusteta toetada. Ma usun tema tegemistesse 100%. 

See kui palju ja kuidas ta meedias figureerida otsustab, on jällegi ta enda otsustada. Olen veendunud, et ta saab aru kui oluline on ka oma privaatsuse säilitamine, aga seniks - peaasi, et ta naudib kogu teekonda ja ei tunne end inimeste poolt survestatuna. Neil on nii tore tiim seal koos. Peaasi, et kõigil on lisaks harjutamisele ja lõbus!!! It has to be a fun journey! 

Saate "Eesti otsib superstaari" lohutusvoor: Anette Maria Rennit sai finaali
Saate "Eesti otsib superstaari" lohutusvoor: Anette Maria Rennit sai finaali Foto: Madis Sinivee

Kas sa ise vaatad igakord ka tänavust Superstaari saadet?

Muidugi vaatan. Laivis igal pühapaeval ning olen temaga otsesuhtluses iga päev. Auditionide ajal olin isegi videokõnes terve päeva, kuna alguses tegelesime ju meeletu lavanärviga. Õnneks nüüd tunneb ta end üha mugavamalt. Meie suhtluses pausi pole, vaatan, kuulan ja jälgin kõike mis ta teeb. Väga uhke ja hea tunne on! 

Viimase saate kohtunikud kiitsid Anett Maria tumedat energiat. Eda-Ines Etti ütles: «Praegu oled sa esitanud hästi tumedaid lugusid, ma arvan, et sa oled selline väljakujunenud tüüp. See tume värk sobib sulle.» Mis on selle tumeda energia tagamaa? Kas lihtsalt stiil või midagi muud?

Mina olin näiteks väga selle poolt, et ta «Musta Lindu» laulaks. See on temalik. Lisaks esimeses saates lauldud Lady Gaga You & I on üks mu lemmik seadeid. Muidugi valib ta lood oma sisetunde järgi ja julgelt katsetades, kindlasti pole see tume energia teema lihtsalt stiil, ta ongi huvitav ja müstiline ebamaine olevus! Magnettorm nagu ma aeg-ajalt kutsun.

Ja sõna tume võiks pigem asendada sõnaga sügav. Võimas oma olemuselt, tugev emotsionaaliselt, kirglik ja sügav. Ta on väljakujunenud stiiliga noor naine. Mina olen täiesti 100% selle nö tumeda energia poolt, sest see on huvitav ja värske.

Anette Maria Rennit esitab täna õhtul Superstaari saates Gnarlz Barkley loo «Crazy»

Anette Maria Rennit
Anette Maria Rennit Foto: TV3
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles