India tuntud näitleja mõisteti salaküttimises süüdi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salman Khan
Salman Khan Foto: Rafiq Maqbool/AP/Scanpix

India kohus mõistis filmimeka Bollywoodi ühele tuntumale meesstaarile Salman Khanile kahekümne aasta taguse salaküttimise eest viie aasta pikkuse vanglakaristuse.

Prokurör Bhawani Singh sõnas Jodhpuri kohtus pärast süüdimõistva kohtuotsuse langetamist meediale, et Khan saab otsuse kaevata edasi kõrgemasse kohtusse, teatab cnn.com.

Salman Khan
Salman Khan Foto: -/AFP/Scanpix

Kui kõrgem kohus võtab asja arutamisele, siis lükatakse ta karistusotsus edasi.

52-aastane Khan, kes on India tuntumaid meesnäitlejaid, mõisteti süüdi kahe antiloobi tapmises 1998. aastal India loodeosas Rajastani osariigis toimunud filmivõtete ajal. Staarile määrati siis 10 000 India ruupia (umbes 100 eurot) suurune trahv.

Prokuröride sõnul lasi Khan kaks antiloopi, kui oli koos kaasstaaridega võttepaigas maastikuautoga sõitmas.

Salman Khan
Salman Khan Foto: SHAILESH ANDRADE/REUTERS/Scanpix

Khani sõnas kohtus, et ta ei ole ta antiloopide tapmises süüdi ning kuna juhtum leidis aset kaua aega tagasi, siis on see tähtsuse kaotanud. Khani advokaatide sõnul oli staaril kaasas õhkpüss, millega ei saa antiloopidele jahti pidada.

Khani kaaslased, näitlejad Saif Ali Khan, Sonali Bendre, Tabu ja Neelam Kothari anti samuti kohtu alla, kuid kohus mõistis nad õigeks.

Khanil on ka varem tulnud kohtu ees olla. 2015. aastal mõisteti ta süüdi autoga otsasõidu eest, milles hukkus inimene. Kohus määras talle viie aasta pikkuse vangistuse, staar kaebas otsuse kõrgemasse kohtusse, mis vangistusotsuse tühistas, kuna juhtumi kohta ei olnud piisavalt tõendusmaterjali.

Salman Khan
Salman Khan Foto: SUNIL VERMA/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles