Stephen Hawkingi viimane heategu, mis täitus ta matusepäeval

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Hawking
Stephen Hawking Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

Briti tuntud füüsik ja kosmoloog Stephen Hawking suri 14. märtsil ja ta maeti 31. märtsil, mil ta tegi oma viimase kingituse.

Wesley metodisti kirik avalikustas, et Hawking teatas neile enne oma surma, et ta tahab kinkida Cambridge’i 50 kodutule kolmekäigulise lihavõttelõunasöögi, mille ta oma taskust kinni maksab, teatab Daily Mail. 

Stephen Hawking
Stephen Hawking Foto: SWNS.com/SWNS.com/Scanpix

Koos kirikuga kodututele lõunasöögi korraldanud heategevusorganisatsioon FoodCycle teatel tänasid sööjad enne sööma asumist üheskoos Hawkingit ta helduse eest.

«Oleme Stephen Hawkingile ja ta perele kodutute abistamise eest tänulikud. Hawking tegi oma viimase kingituse just neile, kes on elu hammasrataste vahele jäänud,» teatas Food Cycle esindaja.

Söök kodututele. Pilt on illustreeriv
Söök kodututele. Pilt on illustreeriv Foto: MONICA ALMEIDA/REUTERS/Scanpix

Stephen Hawkingi matusel, mis toimus 31. märtsil, osales 500 inimest, teiste seas ka näitleja Eddie Redmayne, kes mängis 2014. aasta filmis «The Theory of Everything» Hawkingit.

Eddie Redmayne ja Stephen Hawking
Eddie Redmayne ja Stephen Hawking Foto: Daniel Leal-Olivas/PA Wire/PA Images/Scanpix

Cambridge’i kiriku kell lõi Hawkingi mälestuseks 76 korda, sest kuulus mees suri 76-aastasena olles kaua aega kannatanud lihaste kõhetumist tekitava närvihaiguse amüotroofilise lateraalskleroosi käes.  

Stephen Hawkingi matus
Stephen Hawkingi matus Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Matusetseremoonia toimus 31. märtsil, ta maetakse 15. juunil Londoni Westminister Abbeysse, 18. sajandi füüsiku sir Isaac Newtoni lähedale.

Hawking oli kaks korda abielus. Esimesest abielust Jane Wilde’iga on kolm last. Kuulsa mehe teine naine Elaine Mason oli ta põetaja.

Stephen ja Jane Hawking
Stephen ja Jane Hawking Foto: JUSTIN TALLIS/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles