Kas mäletad, millega need inimesed kuulsaks said?

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Lass
Liis Lass Foto: Instagram

Kuulsus on see, mida paljud taga ajavad, kuid mida vähesed saavutavad. Aga aeg-ajalt juhtub, et kuulsaks saanud inimene hakkab hiljem tegema millegi muuga, mille järel ta kaob avalikkuse silmade alt või rahvas unustab, mis asi see oli, mis ta kuulsaks tegi.

Siin on nimekiri inimestest, kes olid vahepeal väga pikalt tuntud igas majapidamises, kuid mingi hetk kadusid avalikust elust. Kui nii mõnegi puhul on meil veel meeles, millega see inimene on oma jälje jätnud, siis teiste puhul peame pead sügama ning pettunult õlgu kergitama.

Liis Lass

Liis Lass
Liis Lass Foto: Instagram

Liis Lass alustas enda teekonda kuulsaks saamise poole modellina. Kuigi ta on ka vahepealsetel aastatel modellindusega tegelenud, siis on see jäänud pigem tema teiste tegevuste varju.

Aga Liis Lass sai kuulsaks kui Reporteri ilmatüdruk, kui ta 2006. aasta suvel teleekraanidele tekkis. Ta oli kõige esimene, kes sealt endale tuule tiibadesse sai. Pärast Liisi võttis tema koha üle Kairit Tuhkanen, kes samuti selle ametiga palju avalikku tähelepanu sai. Kuid Liis Lass oli see, kes defineeris seda, mis tähendab olla ilmatüdruk Eestis ja seadis sellele parameetrid, millele nii mõni teinegi ei ole suutnud vastata. Liis Lass on ja jääb siiamaani kõige legendaarsemaks Reporteri ilmatüdrukuks.

Praegu tegeleb Liis Lass ettevõtlusega.

Triin Tulev

Triin Tulev
Triin Tulev Foto: Kersti Niglas

2005 oli ka aasta, mil Triin Tulev tuntuks sai. Tema sai tuule tiibadesse saates «Lihtne elu», kus ta osales koos enda sõbranna Sille Suttingiga.

Filmiveeb kirjeldas saadet järgmiselt: «Kaks noort, ilusat ja moega kaasas käivat neidu viiakse maale, kus neil ei ole mobiiltelefone, krediitkaarte ja raha. Maal ei saa poodides hängida ja ööklubides käia. Nende elu hakkab olema lihtsas maakohas, kus on rahulik, rutiinne ja kohati ka igav. Triin ja sille panevad ennast proovile Viljandi lähedal asuvas maakohas Viidebaumide peres ning sellega on koomilised hetked ja intriigid garanteeritud.»

Aga me oleme välja valinud just Triinu, kuna tema elu on pärast saadet olnud palju-palju värvikam.

Aastal 2014 avaldas ta raamatu «Elus», kus ta kirjeldas enda kannatusi koduvägivalla ohvrina. Raamat tõi endaga kaasa palju vastuolu ning Triin Tulevi kallim, mees, kes oli teda ahistanud, kaevas naise valeinfo ja laimu pärast kohtusse. Kohtus sõlmitud kokkuleppe kohaselt korjati naise elulooraamat poelettidelt ja hävitati. 

Kui Liis Lass jääb ilmatüdrukuks, siis Triinu puhul kaalub elulooraamatu juhtum üle tema tegemised tõsielusarjas «Lihtne elu».

Helina Metsik

«Eesti Tippmodelli» võitja Helina Metsik näitab alasti ihu
«Eesti Tippmodelli» võitja Helina Metsik näitab alasti ihu Foto: instagram.com

Nagu pildi allkirjast lugeda võib, siis võitis Helina kord «Eesti Tippmodelli» saate. Aga ta ei olnud mitte ainult saate võitja, vaid ta oli saatesarja kõige esimese hooaja kõige esimene võitja. Ta krooniti võitjaks aastal 2012.

Indrek Leibur

Realitystaar Indrek Leibur ehk Nõia-Ints.
Realitystaar Indrek Leibur ehk Nõia-Ints. Foto: TV3

Vihje pildiallkirjas. Indrek Leibur ehk Nõia-Ints on kurikuulus selgeltnägija TV3 pealt jooksnud sarjast «Selgeltnägijate tuleproov». 

Aga pärast saadet on tema elu justkui allamäge läinud. Kallaletungide ja kakluste tõttu on ta istunud Tartu Vanglas. Kuid pärast enda fekaalide söömist diagnoositi tal paranoiline-skisofreenia ning ta viidi Jämejalga psühhiaatrilisele ravile.

Jüri Voitka

Koos venna Aivariga 1990ndate aastate alguses metsa elama põgenenud Jüri on kuulsaks saanud kui metsavennad. Metsas veedetud 14 aasta jooksul saatsid nad korda mitmeid kuritegusid, alates sissemurdmistest ja lõpetades relvastatud rööviga. 

Metsast välja tulles otsustas noorem vend Jüri vastu võtta igati teenitud vanglakaristuse, kuid vanem vend Aivar saadeti vaimsete probleemide tõttu hullumajja. Jüri aga tõuseb kahest vennast esile, kuna tema andis hiljem ajakirjandusele julgelt kommentaare ja intervjuusid, seletades nende metsa põgenemise tagamaid, kuritegusid ja elamistingimusi. Ta näitas isegi kaameratele maa-alust punkerit, kus nad Aivariga aastaid elasid.

Arnold Oksmaa

Arnold Oksmaa.
Arnold Oksmaa. Foto: Karli Saul

Kuivõrd Oksmaa on laulmisest enam tuntud oma skandaalse eraelu ja meedialembuse poolest, on teda avalikkuses tituleeritud tihti ka «kõmutegelaseks», kirjutab Vikipeedia.

Arnold Oksmaa esindas 2000. aastal Eestit puuetega inimeste Eurovisioonil Tamperes, kus ta sai koos kõigi teiste osalejatega, kes ei tulnud esikohale, teise koha. Ta kirjutas Mart Laarile ja Signe Kivile, et ta tahab selle eest preemiat saada, nagu «päris» eurolauljad ja tippsportlased. Ta oleks selle kasutanud oma koduköögi remontimiseks Kalamajas. Nad ei andnud mitte midagi.

2002. aastal valmis Arnoldist rääkiv dokumentaalfilm «Teine Arnold» (režissöör Urmas E. Liiv).

Samal aastal sai Oksmaa tuntuks ajakirjas Kroonika esitatud väidetega, mille kohaselt oli ta alaealisena laulja ja helilooja Joel Steinfeldti armuke. Lisaks esitas Oksmaa samal aastal Raadio Uunole antud intervjuus väiteid ka samasuguse suhte kohta telesaatejuht Urmas Liiviga. Järgnenud uurimise ja kohtuprotsesside käigus Oksmaa esitatud süüdistused tõendamist ei leidnud.

Augustis 2006 algatati Arnold Oksmaa pornovideote ja -piltide väidetavalt ebaseaduslikus levitamises kriminaalasi karistusseadustiku paragrahvi 220 alusel, mis käsitleb autoriõiguse rikkumist. Hiljem asus ta elama Helsingisse, kus teenis leiba kelnerina. Ta on jätkanud ka tegevust harrastuslauljana ja tegeleb autobiograafia kirjutamisega.

Jaan Vaher

Aastatel 1998-2001 jooksis TV3 sari nimega «Jälle see Jäpe», kus Venno Loosaare mängitud Tibu seikles ringi suure rohelise eluka Jäpega. Just seda Jäpe tegelast Jaan Vaher mängiski.

Näitleja Venno Loosaar.
Näitleja Venno Loosaar. Foto: Ain Protsin/Postimees

Vahepeal käisid kuulujutud, et Jäpe kostüümi all peidab end Sepo Seemann, kes 2000ndate aastate alguses koos Venno Loosaarega mitmeid projekte koos tegi. 

Margit Margusson

Margit Margusson ansamblist Push-up
Margit Margusson ansamblist Push-up Foto: EGERT KAMENIK/PM/EMF

Jälle pildiallkiri reedab. Margit Margusson on endine ansambli Push-up solist, mille üks tuntumaid lugusid on «Ämblikmees».

Kuigi bändi eluaeg oli lühike, siis oli kindlasti tegu ühe meeldejäävaima hetkega Eesti muusikaajaloos.

Aga ei pääsenud ka nemad vastuolust. Bändi juhtinud produtsendid said ajakirjanduses palju kriitikat selle eest, et nad lasid tol ajal 16-aastasel Margit Margussonil kitsastes ja paljastavates riietes ringi joosta, püüdes alaealise tütarlapse keha peal lisa silmapaare saada.

«Ära mõtle, kohe ütle»

Ma ei kirjuta selle viimase kohta midagi. Lihtsalt vaata videot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles