Tuntud ja armastatud eestlased, kes lahkusid meie seast liiga noorelt (5)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul lahkus meie seast kõigest 40-aastasena ajakirjanik ja saatejuht Signe Lahtein. Liiga noorelt ja liiga vara. Nagu ka kõik need teised andekad ning säravad Eesti avaliku elu tegelased, kes lahkusid meie seast liiga vara. 

Hinnatud meigikunstnik Aune Aasoja (44) oli üks neist, kes ootamatult ja liiga noorelt siit ilmast lahkus. Ootamatu ja lähedasi vapustanud surma põhjustas aordi lõhkemine.

Varalahkunud räppar Revo Jõgisalu (35) sai umbes aasta enne lahkumist teada, et tal on melanoom ehk pahaloomuline nahakasvaja. Enne veel, kui raske haigus noore mehe lõplikult murdis, võttis ta südameasjaks teadvustada inimesi varitsevast ohust, mis liigse päikesevõtuga võib kaasneda. Tema enda puhul jäädi raviga kahjuks liiga hiljaks. 

Kirjanik ja menuromaani «Nullpunkt» autor Margus Karu (32) lahkumine vapustas kõiki lähedasi ning noore mehe fänne. 

Profirattur Lauri Aus (32) esindas Eestit kolmedel olümpiamängudel ja viitel maailmameistrivõistlustel. Noor mees hukkus purjus juhi süül toimunud liiklusõnnetuses. Laurist jäi maha kaks väikest last. 

Ansambli Noorkuu laulja Virgo Tulit jõudis samuti elada kõigest 32-aastaseks. Noor laulja hukkus traagilises õnnetuses, kui ta viie meetri kõrguselt betoonrajatiselt tänavale kukkus. Virgost jäid maha kaks väikest last. 

Armastatud laulja ja laulukirjutaja Urmas Alender (40), kes sai tuntuks ennekõike rokkansambli Ruja omapärase solistina, hukkus 28. septembri öösel Estonia katastroofis. 

Telesarjast «Baar» tuntud Talis Kitsing (33) tegeles aktiivselt kickboxing'uga ning pürgis poliitikasse. Noore mehe surnukeha avastati, kui temaga eluaset jaganud vanaema murelikuks muutus, miks Talis pole toast väljunud ega söömaski käinud. Kitsingu lähedaste ja sõprade sõnul tal suuremaid tervisehädasid ei olnud, kuid ta põdes astmat. Vahetult enne surma kirjutas Talis oma mõtisklustes: «Kui olin ükskord napilt üledoosist pääsenud, mõtlesin, et kui ma praegu sureksin, siis millise jälje endast jätaksin siia ilma. Jätsin kõik päevapealt maha ja hakkasin lugema idamaised usundeid ning tegelema võitluskunstidega.»

Eesti muusika suurkuju Alo Mattiisen jõudis elada kõigest 35-aastaseks, kuid jättis särava eluga kustumatu jälje.

Tatari päriolu Eesti näitleja ja lavastaja Dajan Ahmet (44) hukkus raske liiklusõnnetuse tagajärjel. Dajan rääkis tihti, et tema vanaks ei ela ja et ta sureb kuskil kodust eemal. Õnnetus vapustas kogu teatriringkonda. 

Kõigest 29-aastasena lahkus siit ilmast blogija ja koolitaja Kadri Luik. Naine elas üle mitu infarkti ning muid tõsiseid tervisehädasid, kuniks haiglaskäik, mille kohta ta enda jälgijatele südamliku postituse kirjutas, Kadri eluteel viimaseks jäi. Kadri pidas ülimenukat blogi «Julgus öelda, julgus mõelda».

Tele-ja raadiosaatejuht Madis Malk oli kõigest 32-aastane, kui tema teekond siin ilmas lõppes. Viimati töötas väikese lapse isa Tenerifel meelelahutusprogrammijuhina. Madise vend avaldas, et noor mees suri haiguse järel tekkinud tüsistuste tõttu. 

Legendaarne Margus Turu (36) oli üheksakümnendate Eesti meelelahutusäri sünonüüm. Hingest elanud ja pidutsenud noor mees rääkis alati, et sureb noorelt. Motelli numbritoa voodist toateenija leitud mehe viis siit ilmast äkksurm. Sõprade sõnul oli Marguse süda see, mis intensiivsele elule vastu ei pidanud. 

Ilumaailma nimekas tegija, varalahkunud Ly Ranne (45) tegutses modelli, jumestuskunstniku ja ajakirjade ilutoimetajana. Raske haigus oli see, mis naise meie seast viis. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles