Kolleeg Dagmar Lamp Signe Lahteinist: mul on olnud ääretult suur au sind tunda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signe Lahtein
Signe Lahtein Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Postimehe naisteportaali Sõbranna peatoimetaja Dagmar Lamp mälestab varalahkunud kolleegi Signe Lahteini südamlikus ning ausas järelhüüdes. 

«Aastal 2013 olin ma omadega üsna puntras. Ikka väga puntras. Aga Mariann arvas, et oh, kuule, tule ja tööta natuke Naistelehes, läheb kergemaks. Ma ei teadnud siis veel Signest eriti midagi, aga ikkagi läksin augustis kergelt väriseval sammul, jättes oma õrnas eas tite maha, tööle,» kirjutan Lamp.

«Kirjutasin toona oma blogis, augustis 2013: «Teisalt mõtlesin täna seda, millise laengu tööl käimine annab. Issand, kui mõnus on end vahelduseks valge inimesena tunda, käia kontoris ja suhelda kolleegidega. Jumal, kus ma olin sellest puudust tundnud!»

Ja ma sain tundma üht kõige fantastilisemat inimest, keda üldse võib tunda. Me istume siin kõik - igaüks oma kodudes, oma arvutite taga, oma perede juures - ja oleme šokis. Sest me ei suuda uskuda, et nii võib juhtuda. Jah, muidugi, me kõik oleme kirunud Tallinn-Tartu maanteed, me kõik teame, et juhtuvad õnnetused, aga kui puudutab lähedalt, siis võtab hinge täiesti kinni. Ma teadsin, et terve Eesti palvetab Signe eest, ja ma lootsin, ma lootsin, et sellest piisab. Et piisab sellest, et üks hea inimene võiks jääda, tulla välja, olla see, kes räägib pärast Naistelehe veergudel imelise pääsemise loo.

Signel oli määratud siin ilmas nii palju head teha, ta tegi maailma paremaks lihtsalt olemas olemisega. Mul on olnud ääretult suur au sind tunda, mul on olnud ääretult suur au, et sa oled olnud üks mu Peatoimetajatest.

Kohtume pilvepiiril.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles