Meenuta koos «Kodutundega»: täna oli eetris viimane saade, kus Lahtein saatejuhina oli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jätame hüvasti armastatud Signe Lahteiniga
Jätame hüvasti armastatud Signe Lahteiniga Foto: AFP / Scanpix

«Kodutunde» saatejuht ja ajakirjanik Signe Lahtein lahkus eile õhtul meie seast. Samuti oli eile eetris saate 200. episood, mis on üks viimaseid, milles Signe kaasa tegi.

Pärnumaal Taali külas Panga talus elab Anne-Ly, kellel pole mitte ainult palju loomi, vaid kelle peres sirguvad ka väga toredad lapsed. Paraku on pereema elanud üle suure tragöödia: ta on pidanud matma oma kuue-aastase tütre.

2012. aastal sõitis Anne-Ly oma mehega Soome vahet, et leida seal korter ja töö ning et kolida siis juba terve perega Soome elama. Kui ema ja isa käisid Soomes, olid kuue-aastane Pille-Riin ja kolme-aastane Karl-Martin vanaema ning tädi hoole all.

Soomes viibides sai Anne-Ly telefonikõne, et tema tütrega on lood väga halvad. Anne-Ly sõitis kohe tagasi Eestisse ja sai haiglas teada, et arstid olid ta tütrel tuvastanud ajukasvaja. Paraku ei suutnud operatsioon last surmast päästa.

Pärast matuseid kolis pere Soome, kus ilusa üllatusena sündis kolme-aastasele Karl-Martinile väike õde. Soomes aga ei läinud elu ootuspäraselt ja pere kolis tagasi kodukanti Anne-Ly vanavanematelt päritud saja aasta vanusesse tallu. Naine läks oma laste isast lahku ning hakkas koos ema ja õega rajama kodulinnukasvatust ja vaarikakasvandust.

Tänu kokkuhoidvale perele ja kogukonnale on Anne-Ly õppinud oma valuga elama.

Vaata videot SIIT.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles