Vietnamis keelati liiga väikese ülakehaga mootorratturid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tipptund Vietnami pealinnas Hanois
Tipptund Vietnami pealinnas Hanois Foto: AP / Scanpix

Vietnami valitsus keelas liiga väikese ja hapra ülakehaga inimestel mootorrataste ja mootorrolleritega sõitmise.

Mootorrataste ja mootorrolleritega ei tohi enam sõita isikud, kelle rinnaümbermõõt jääb alla 70 sentimeetri, kirjutab AFP.

Vietnamis kasutab 90 protsenti rahvastikust liiklemiseks mootorrollerit, mootorratast või jalgratast.

Kohalikud on juba sellel teemal nalja visanud ja öelnud, et nüüd hakkavad rinnahoidjad hästi kaubaks minema.

Ametnike sõnul aitab keeld vähendada liiklusõnnetus ning takistab liiga kõhnadel, lühikestel ja ka haigetel isikutel mootorratast kasutada.

«Uus seadus võib naljakas tunduda, kuid enamik vietnamlasi kannatab selle all. Vietnamlased on üsna kõhnad ja väikest kasvu. Mul on mitmeid sõpru, kes ei mahu uue kriteeriumi alla,» lausus Hanoi börsimaakler Le Quang Minh.

Keskmised Vietnami mehed on  160 sentimeetrit pikad ja kaaluvad 56 kilogrammi. Vietnamlannad on keskmiselt 152 sentimeetrit pikad ja kaaluvad 44 kilogrammi.

Vietnami blogides on juba nalja heidetud, et liikluspolitsei hakkab mõõdulindiga ringi käima ning rinnaümbermõõtu mõõtma.

«Nüüdsest saavad wonderbra`dest müügihitid, sest enamikul ei ole nii palju raha, et lasta enda ülakeha iluoperatsiooniga suurendada,» kirjutas üks blogipidaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles