President Kersti Kaljulaidil käisid eile õhtul ootamatud külalised

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid.
Kersti Kaljulaid. Foto: Kristjan Teedema

Inimesed, kes ütlevad, et Eesti presidendi ametikoht on mõttetu ja tegu on rohkem sümboli kui praktikas vajamineva ametiga, peavad nüüd enda sõnu sööma, sest president võõrustas veel eile õhtul Kadrioru lossis kaugeid külalisi.

Nii Eesti rahvale kui ajakirjandusele ootamatult võttis president Kaljulaid veel eile õhtul vastu teiselt planeedilt tulnud tulnukad, kes tulid Eestisse diplomaatilisi suhteid sõlmima.

Tulnukad külastasid Kadrioru lossi.
Tulnukad külastasid Kadrioru lossi. Foto: Scanpix

Tulnukad, kes olid rassistlikult rahumeelsed, kinkisid presidenile häid soove ja pikka iga. Meie president andis neile vastu kiluleiba ning hapupiima.

«Nende külaskäik tuli meile üllatusena,» sõnas presidendi kantseleis töötav pressiesindaja. «Me ei oodanud neid, aga kui me saime nende tuleku kohta teate, siis me tulime kohale nii kiiresti kui jaksasime, ning püüdsime olla head võõrustajad,» lisas pressiesindaja.

Püüdsime presidendi endaga samuti kontakti saada, aga meile öeldi, et ta on hõivatud.

«Presidendil on praegu väga kiire,» sõna pressiesindaja. «Ta jäi tulnukate esindaja koosolekut pidama ja kuigi nende lennumasin lahkus juba mitu tundi tagasi, siis ei ole president veel enda kabinetist väljunud. Me ootame veel.»

Küsimuse peale, millal pressiesindaja ise presidenti viimati nägi, ei soovitud midagi vastata, intervjuu lõpetati ning joosti lossi poole.

Me püüdsime mitmel korral president Kaljulaidi telefoni teel kätte saada, aga saime alati ühesuguse vastuse: telefon on leviulatusest väljas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles