Skeptik Martin Vällik vaktsiinivastasele Hannahile: oh issand jumal, antakse aga aru inimesele! (18)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannah ja Martin Vällik
Hannah ja Martin Vällik Foto: Hannah (foto: TV3) ja Martin Vällik (foto: EERO VABAMÃGI)

Vaktsineerimise vastane lauljatar Hannah, kes saab aprillis emaks, sarjas Facebookis vaktsiini pooldajaid. Elu24 küsis skeptikult Martin Vällikult, kuidas tema sellist avaldust kommenteerib. 

Skeptik.ee eestvedaja Martin Vällik oli teemaga kursis, olles Hannahi üleskutset silmanurgast juba lugenud, mõtles ta: «Oh issand jumal, antakse aga aru inimesele!»

Vällik meenutab hiljuti Viimsi koolis puhkenud leetrite juhtumit, mis tekitas vajaduse inimestele taas vaktsineerimist teadvustama. Terviseameti andmetel diagnoositi märtsis 11aastasel Viimsi Keskkooli õpilasel leetrid.

Haigestunud laps õpib Viimsi Keskkoolis, kus on kokku  34 vaktsineerimata last. Lapse klassis oli lisaks haigestunule veel 3 vaktsineerimata last, kelle vanemad on vaktsineerimistest keeldunud. Loe juhtumist lähemalt SIIT.

Leetreid ei ole Välliku sõnul Eestis ammu tuvastatud. Leetrite uus puhang on seotud välismaalt kaasatoodud haigusekandjatega. Teadlane toonitab, et leetrid on haigus, mis võib halvemal juhul lõppeda ka surmaga.

Hannah räägib skeptiku sõnul veenval moel asjust, millest tal tegelikult kindel teadmine puudub. Hannahi arvamus võib olla tugev, kuid see ei põhine faktidel, märkis Vällik.

Kui Elu24 mainis Vällikule, et Hannah saab peagi emaks, pani see mehe muretsema, kuid ta ei soovinud naist ka milleski süüdistada. 

Hannahi postitus
Hannahi postitus Foto: Facebook / Kuvatõmmis
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles