Emaks saav lauljatar Hannah süüdistab: ERR on kogu täiega ravimifirmade poolt ära ostetud ja Roose on käpiknukk (6)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannah esitles Kristiine keskuses oma uut albumit
Hannah esitles Kristiine keskuses oma uut albumit Foto: Jelena Rudi

Vaktsineerimise vastane lauljatar Hannah, kes saab aprillis emaks, sarjab Facebookis Eesti telemaastikku: «See propagandamasin on nüüd küll igasuguseid normaalsuse piire ületamas.»

Lauljatar kirjutas täna oma Facebooki-lehel: «ETV – Aktuaalne kaamera, Ringvaade, Terevisioon – kõik käsitlevad pea igapäevaselt vaktsineerimise teemat. Joller on neil juba täielikult kodustatud saatekülaline.

Terevisiooni saates räägiti täna, miks vaktsineeritavate arv Eestis üha väheneb ja mis on selle ohud. Saates kummutas Lääne-Tallinna Keskhaigla arst Kersti Kink ka müüdi vaktsiinist kui hirmsast koletisest. Vaktsiini koostisele mõtlemisele ei peaks noored emad arsti sõnul oma aega raiskama. Haigused on need, mis teevad arsti murelikuks. 

Vaata saadet järgi SIIT.

Endine popstaar Hannah on segaduses:  «Mis siis nüüd juhtunud on? Pole vaja kaugelt otsida.»

Hannah jätkab: «UP Investi alla on koondatud ka Linnamäe ravimiärid nagu ravimite edasimüüja Magnum AS, meditsiiniseadmete edasimüüja Semetron Group ja toidulisandite edasimüüja Allium UPI. Seejuures on Magnum Tamro kõrval üks kahest Eestis ravimite hulgimüüki kontrollivast ettevõttest.»

Naine lisab: «Käpiknukk Roose tegevus on selgelt läbinähtav, kuid kuidas on senini lugupeetavad ja oma arvamust omanud ETV saatejuhid minetanud igasuguse väärikuse ning sõltumatuse ning allunud sellisele ravimitööstuse propagandatööle?»

Elu24 helistas kommentaari saamiseks ka ERR juhile Erik Roosele. Roose ei olnud Hannahi süüdistusi lugenud, aga lubas peagi saata oma vastulause. 

Hannahi postitus
Hannahi postitus Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Skeptik.ee eestvedaja Martin Vällik oli teemaga kursis, olles Hannahi üleskutset silmanurgast juba lugenud, mõtles ta: «Oh issand jumal, antakse aga aru inimesele!»

Vällik meenutab Viimsi koolis puhkenud leetrite juhtumit, mis tekitas vajaduse inimestele taas vaktsineerimist teadvustama. Teadlane toonitab, et leetrid on haigus, mis võib halvemal juhul lõppeda ka surmaga.

Hannah räägib skeptiku sõnul veenval moel asjust, millest tal tegelikult kindel teadmine puudub. Hannahi arvamus võib olla tugev, kuid see ei põhine faktidel. 

Kui Elu24 mainis Vällikule veel, et Hannah saab peagi Emaks, pani see mehe loomulikult muretsema. Kindlasti ei soovinud teadlane aga Hannahi stiilis vastu süüdistada. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles