FBI tabas enseabiguru, kes põletas orjastatud naistele oma initsiaalid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Raniere
Keith Raniere Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameerika Ühendriikide Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) tabas Mehhikos eneseabiguru, kes kasutas ta sekti tulnud naisi seksuaalselt ära ning märgistas need naised, põletades oma nimetähed nende intiimpiirkonda, kuna ta pidas neid oma orjadeks. 

Sel nädalal Mehhikos tabatud 57-aastane USA kodanik Keith Raniere asutas 1998. aastal New Yorgi osariigis Albanis NXIVM nime kandva sekti, mille eesmärgiks tema sõnul  on «õpetada, mis tähendab olla inimene», teatab Washington Post.

Keith Raniere
Keith Raniere Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Inimõigusekspertide ja sektist lahkunute teatel oli tegemist sektiga, kus naisi seksuaalselt ära kasutati ja orjastati.

Raniere’i käes pääsenud naiste sõnul pidid nad alluma sektijuhile, kes kohtles neid nagu orje, lastes nad märgistada. 

USA meedia andmetel oli eneseabigurul enda seksivajaduste rahuldamiseks «haarem», kuhu kuulus 15 – 20 naist. Raniere’i ideoloogia kohaselt tohivad ta sekti kuuluvad mehed kasutada seksuaalselt ära mitut naist.

FBI uurimine näitas, et Raniere meelitas naisi oma sekti, lubades neile vaimset valgustumist ja puhastumist, tegelikult aga said neist naistest seksiorjad. Kui seda mõistnud naised soovisid lahkuda, siis ähvardas mees avaldada neist kompromiteerivat materjali, mille tõttu nad võidakse kohtu alla anda.

Lisaks Raniere’ile kahtlustatakse naiste ärakasutamises ka näitlejannat Allison Macki, keda tuntakse näiteks filmist «Politseiakadeemia 6» ja telesarjast «Smallville».

Mees põgenes Mehhikosse 2017. aasta novembris, kui ta kuulis, et USA võimud uurivad ta sekti tegevust. Ta leidmine ta tabamine oli keeruline, sest ta lõpetas mobiiltelefoni, e-posti ja sotsiaalmeedia kasutamise.

FBI tabas sektijuhi koostöös Mehhiko politseiga Puerto Vallartas, kus ta oli üürinud villa, mille nädala üür on 10 000 dollarit ja kuhu ta oli endaga seksima meelitanud vähemalt kümme uut naist. 

Uurijate teatel on Raniere manipuleerija, kes kiitleb oma intelligentsi ja teadmistega, meelitades kindla strateegi abil naisi oma lõksu. 

Hoolimata Rainieri asutatuds sekti halvast mainest, toetavad seda mitmed USA kuulsused. Näiteks energiafirma Enron juhtkonda kuuluv Stephen Cooper, Mehhiko endise presidendi Carlos Salinas de Cortari poeg Emiliano Salinas ja Seagram’s viskiimpeeriumi pärija Clare Bronfman.  

On ka neid, kes olid Rainieri kinnipidamise eest tänulikud. Näiteks kunagise menusarja «Dynastia» näitlejanna Catherine Oxenberg, kelle tütar India liitus nimetatud sektiga 2011.

Catherine Oxenberg
Catherine Oxenberg Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Näitlejanna sõnul ei ole tal alates sellest oma tütrega kontakti, kuid ta loodab teda nüüd taas näha.

Keith Raniere’i süüdistatakse naiste seksuaalses ärakasutamises ja ta peab Texases Fort Worthis kohtu ette astuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles