«NCIS: Los Angeles» staar Daniela Ruah on Eurovisiooni lauluvõistluse õhtujuht

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniela Ruah
Daniela Ruah Foto: Chris Pizzello/AP/Scanpix

Selle aasta Eurovisiooni lauluvõistlus, mis on järjekorras 63., leiab aset Lissabonis, laval näeb Portugali nelja säravat saatejuhti ja näitlejannat, kellest kõige tuntum on Daniela Ruah.

Eurovisioon 2018 õhtujuhtideks on Filomena Cautela, Silvia Alberto, Catarina Furtado ning Daniela Ruah, keda rahvusvaheliselt tuntakse USA kanali CBS toodetavast sarjast «NCIS: Los Angeles», kus ta alates 2009. aastast kehastab agent Kensi Blyed.

Kaader seriaalist «NCIS: Los Angeles». Pildil Daniela Ruah ja Eric Christian Olsen
Kaader seriaalist «NCIS: Los Angeles». Pildil Daniela Ruah ja Eric Christian Olsen Foto: REVOLUTION PIX/SIPA/REVOLUTION PIX/SIPA/Scanpix

Sotsiaalmeedias on juba kommenteeritud, et kas 34-aastane Ruah teeb Eurovisioonil viiteid oma kuulsaimale telerollile või astubki pealtvaatajate ette Kensi Blyena ning toob ka oma kaasnäitlejad Chris O’ Donneli (Callen), LL Cool J (Sam Hanna), Eric Christian Olseni (Marty Deeks) ja Linda Hunti (Hetty Lange) lavale.

Daniela Ruah
Daniela Ruah Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS/Scanpix

33-aastane Filomena Cautela on olnud mitmete Portugali telekanalite saatejuht ning alates 2015. aastast populaarse kanali RTP menuka jutusaate «5 Para A Meia-Noite» saatejuht. Cautela oli ka Portugali 2017. aasta lauluvõistluse, kus valiti välja Eurovisiooni laul, rohelise ruumi õhtujuht. Samuti teatas ta 2017. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Portugali žürii antud punktid.

Filomena Cautela
Filomena Cautela Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/Scanpix

36-aastast Silvia Albertot tuntakse Eurovisiooni lauluvõistluse Portugali eelvõistluste õhtujuhina, olles selles rollis seitsmel korral. Samuti on ta juhtinud Portugali telesaadet «Tantsud tähtedega» ja talendisaateid.  

Silvia Alberto
Silvia Alberto Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/Scanpix

 45-aastane Catarina Furtado on Portugali telesaatejuht, näitlejanna ja ÜRO rahvastikufondi (UNFPA) heatahte saadik. Ta karjäär sai televisioonis alguse 1990. aastatel ning ta on astunud üles kas filmides. Ta sai tuntuks Portugali kõige populaarsema muusikasaate juhina, hiljem on ta juhtinud mitmeid tõsielusarju, kaasa arvatud menukat aardeotsimise sarja. See võeti üles Portugali väikelinnades, kuhu autoga juurdepääs oli raskendatud ja Catarina saabus neisse paikadesse helikopteriga.

Catarina Furtado
Catarina Furtado Foto: wikipedia.org

Selle aasta Eurovisioonil osaleb 43 riiki, olles riikide arvult üks suuremaid Eurovisiooni lauluvõistlusi. Sama arv osalejariike oli 2008. aastal Serbias Belgradis ja 2011. aastal Saksamaal Düsseldorfis.

Kahest polifinaalist pääseb finaali 26 riiki, kaasa arvatud korraldajariik Portugal ning varasemalt mitmeid Eurovisiooni võite saanud viisik: Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia ja Hispaania.

Nii poolfinaalid 8. ja 10. mail kui finaal 12. mail leiavad aset pealinnas Lissabonis Altice Arenal, mis rajati etenduste ja konverentside paigana 1998. aasta maailmanäituse jaoks. 

Portugali Lisaaboni Altice Arena, kus toimub selle aasta Eurovisiooni lauluvõistlus
Portugali Lisaaboni Altice Arena, kus toimub selle aasta Eurovisiooni lauluvõistlus Foto: wikipedia.org

Läbi Eurovisiooni ajaloo on tegemist esimese korraga, mil Portugal selle lauluvõistluse korraldajariigiks sai, kuna 2017. aasta lauluvõistluse Ukrainas Kiievis võitis portugali laulja Salvador Sobral palaga «Amar pelos dois».

Kui Eurovisiooni lauluvõistlus 1956. aastal alguse sai, siis osales vaid seitse lääneriiki ja iga riigi esindaja kandis ette kaks laulu, olles Eurovisiooni ajaloos nii vaid ühe korra.

Pärast Nõukogude Liidu  ja idabloki kokkuvarisemist 1990. aastatel nõudsid ka need riigid Eurovisioonile pääsemist ning Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) võimaldaski lõpuks seda.

Eurovisiooni 62 aasta jooksul on saanud võidu 26 riiki.

Kokku on 62 võidulaulu, iga Eurovisiooni aasta kohta üks, välja arvatud 1969. aastal, kui võit läks jagamisele Hispaania, Ühendkuningriigi, Hollandi ja Prantsusmaa vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles