Näitleja Kersti Heinloo ei soovi enda last vaktsineerida: tundub absurdne toppida kehasse asju, mis võib-olla ei peaks seal olema (10)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Heinloo.
Kersti Heinloo. Foto: PP

Näitleja Kersti Heinloo on üks nendest inimestest, kes pigem ei vaktsineeriks enda last, sest ei tea kunagi, mida aine võib endaga kaasa tuua.

Kunagi ammu öeldi, et vaktsineerimine toob endaga kaasa autismi tekke, aga see on praeguseks juba mitmete teadlaste poolt ümber lükatud.

Aga sellele vaatamata muretsevad inimesed, tavaliselt ka põhjusega, mida erinevad rohud võivad nii neile kui nende hoolealustele põhjustada, sest vastunähud võivad tekkida ootamatult.

Üks nendest inimestest on ka looduslähedane inimene ja aastal 2014 parimaks naisnäitlejaks valitud Kersti Heinloo. «Jah, tarbin küll näiteks pakendatud tooteid, aga tundub absurdne toppida kehasse asju, mis võib-olla ei peaks seal olema,» ütles ta Eesti Naisele. Heinloo vaktsineeris enda esimese lapse, kuid teisega ei soovi seda teha.

Elu24 küsis kommentaari ka Terviseametist, kus küsimustele vastas nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Irina Filippova. «Vaktsineerimise puhul mängib suurimat rolli eelkõige ühiskonna üldine hoiak ning inimese enda arusaam vaktsineerimise vajalikkusest. Viimast mõjutab aga praegune rahulik epidemioloogiline olukord, mis on saavutatud just tänu vaktsineerimisele. Unustatakse, et näiteks poliomüeliidivaba on Eesti olnud viimased 50 aastat just tänu vaktsineerimisele, et difteeriat ei ole Eestis registreeritud alates 2001. aastast, ei ole ammu esinenud ka leetrite puhanguid,» sõnas ta.

Kuigi nakkushaigused ei ole vaatamata vaktsineerimistele siiski täielikult kadunud, tuleks meeles pidada, et need on kardinaalselt vähenenud.

«Eestis jääb vaktsineerimise otsus lapsevanema kanda. Lapsevanem peab aru saama, et ta võtab selle otsusega vastutuse,» ütles Irina Filippova lõpetuseks.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles