Kümne meetri kõrguselt alla hüpanud poiss pääses Kemerovo ostukeskuse põlengust eluga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tules kannatada saanud Kemerovo ostukeskus
Tules kannatada saanud Kemerovo ostukeskus Foto: Maxim Grigoryev/Maxim Grigoryev/TASS/Scanpix

Venemaa lõunaosas Siberi föderaalringkonnas Kemerovos toimus Zimnaja Višnja (Talvine Kirss) ostukeskuse põleng, milles hukkus vähemalt 56 inimest, kelle seas oli 41 last.

Põlengut näinud jäädvustasid, kuidas üks poiss oma elu päästis, hüpates alla umbes kümne meetri kõrgusel asvast aknast, teatab mirror.co.uk.

Kemerovo ostukeskus, milles tekkis põleng
Kemerovo ostukeskus, milles tekkis põleng Foto: Maxim Grigoryev/Maxim Grigoryev/TASS/Scanpix

Kemerovo politsei teatel oli aknasta alla hüpanu 11-aastane Sergei Moskalenko, kes sai asfaltile kukkudes mitu luumurdu.

Kirurgid tegid talle operatsiooni, laps viidi koomasse ja ta seisundit jälgitakse pidevalt.

Senistel andmetel hukkusid põlengus poisi 30-aastane ema Olesja Moskalenko, 35-aastane isa Jevgeni Moskalenko ja nelja-aastane õde Ksenia Moskalenko.

Sergei Moskalenko kaks vanaema võtsid haiglaga kontakti ja kinnitasid sotsiaaltöötajatele, et nad hoolitsevad poisi eest, kui ta haiglast välja saab.

Venemaa eriolukordade minister Vladimir Puškov teatas meediale, et tuletõrjujad ja teised päästetöötajad ei ole pääsenud veel põlenguala kõikidesse paikadesse, kuna tuli muutis hoone ebastabiilseks ja seda tuleb enne kindlustada. Samuti ohustavad päästjaid kunstmaterjalide põlengust tekkinud mürgine suits ja seni mõnes paigas olev kõrge temperatuur.

Kemerovo ostukeskuse põleng
Kemerovo ostukeskuse põleng Foto: Alexander Patrin/Sputnik/Scanpix

Kuna mitmete inimeste, kaasa arvatud laste asukoha kohta puuduvad seni andmed, siis on lootust, et nad kas pääsesid hoonest välja või neil õnnestus end tule eest kuskil varjata.

Kemerovo lähedasest Treševskist olid põlengu ajal ostukeskuses sama klassi kaheksa tüdrukut, kes on 11 – 12-aastased ning nende kohta ei ole seni andmeid.

Kemerovo politsei pidas kinni nõukogudeaegsesse kondiitrivabrikusse rajatud ostukeskuse omaniku, ärinaise Nadežda Suddenoki ja keskuse juhte, keda kahtlustatakse tuleohutusreeglite eiramises.

Vene meedia teatel on nimetatud ostukeskus nagu labürint, kust ohu korral on raske välja pääseda. Lisaks ei olnud selles ostukeskuses tuletõrjealarmi, tulekustuteid ja ohu korral väljapääsule viitavaid silte.

Tuletõrjujate sõnul jäid inimesed tule lõksu, kuna ei leidnud väljapääse ja osa neist, kes leidsid, jäid lukustatud uste tõttu ikkagi põlengu kätte.

Venemaa eriolukordade ministeerium ja politsei jätkavad põlengu põhjuste välja selgitamist.

Ostukeskuse juurde on toodud lilli, küünlaid ja mänguasju, millega mälestatakse tulekahjus hukkunuid. 

Kemerovo ostukeskuses hukkunute mälestamine
Kemerovo ostukeskuses hukkunute mälestamine Foto: Danil Aikin/Danil Aikin/TASS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles