Mõrvas süüdistatava Peter Madseni advokaat selgitas, miks Madsen kohtusse hilines

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Betina Hald Engmark
Betina Hald Engmark Foto: MARTIN SYLVEST/AFP/Scanpix

Eile, 21. märtsil jätkus Taanis Kopenhaagenis kohus rootslannast ajakirjaniku Kim Walli mõrvas süüdistatava taanlasest leiutaja Peter Madseni üle.

Madseni advokaat Betina Hald Engmark selgitas, miks ta klient pool tundi ettenähtust hiljem kohtusaali tuli, teatab iltasanomat.fi.

Advokaat Betina Hald Engmark
Advokaat Betina Hald Engmark Foto: Mads Claus Rasmussen/AP/Scanpix

Taani meedia teatel palus Madsen lükata kohtuistungi algust edasi, et ta saaks oma advokaadiga veel nõu pidada. Kohus andis selleks loa ja nende nõupidamine toimus kohtusaali kõrvalruumis.

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: BAX LINDHARDT/AFP/Scanpix

Väidetavalr rääkis Madsen kõrgendatud häälega ja ta juttu oli kohtusaali kuulda.

Hald Engmark sõnas täna, 22. märtsil ajakirjanikele, et Madsenil ei olnud eile, 21. märtsil just hea päev ja ta oli mõnevõrra paanikas.

«Madsen tahtis enne istungit minuga veel nõu pidada, tal oli küsimusi, kuid ka hirme. Tal oli eile raske päev,» teatas advokaat ajakirjanduse esindajatele.

Madsen selgitas kohtus, et ta oli mõelnud istungile eelnenud päeval, 20. märtsil Kim Wallile ja tal tekkis depressioon, mille tõttu ta tagus oma pead vastu kongi seina, saades näovigastuse.

Kui Madsenit viidi kohtusse, soovis ta, et ta käerauad oleks lõdevamalt, sest need muljusid randmeid.

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Kohal olnud ajakirjanike sõnul näis Madsen kohtus apaatsena ega tahtnud eriti prokuröri Jakob Buch-Jepseni küsimustele vastata, kuid mõne aja pärast muutus jutukamaks. 

Prokurör Jakob Buch-Jepsen
Prokurör Jakob Buch-Jepsen Foto: MARTIN SYLVEST/AFP/Scanix

Madseni advokaadi Hald Engmarki teatel tunneb ta klient, et kuigi kohus ei ole tema suhtes otsust langetanud, on ajakirjandus ta juba süüdi mõistnud.

Madsen on seni Walli tapmist eitanud ja teatanud, et teda intervjueerinud naine hukkus allveelaevas UC3 Nautilus õnnetuse tagajärjel. Ta tükeldas naise surnukeha, viskas kehaosad merre, korraldades merematuse. 

Kim Wall
Kim Wall Foto: TOM WALL/AFP/Scanpix
Kim Wall Peter Madseni allveelaeval
Kim Wall Peter Madseni allveelaeval Foto: ANDERS VALDSTED/AFP/Scanpix

Kohus Madseni üle jätkub ja karistusotsus kuulutatakse välja 25. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles