Belgia tulevane kuninganna asub õppima Suurbritannia mainekas kolledžis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia kroonprintsess Elisabeth
Belgia kroonprintsess Elisabeth Foto: Wikipedia.org

Belgia kuninga Philippe’i ja kuninganna Mathilde’i vanim laps, troonipärijast kroonprintsess Elisabeth, kes kannab ka tiitlit Brabanti hertsoginna, asub õppima Ühendkuningriigi mainekas Atlantic kolledžis Walesis St. Donatis.

Belgia kuningliku pere esindaja teatel alustab tulevane kuninganna välisriigis õpinguid selle aasta septembris, teatab mirror.co.uk.

16-aastane printsess, kelle täisnimi on Élisabeth Thérèse Marie Hélène ja kes kuulub Saxe-Coburg ja Gotha dünastiasse, õppis seni Brüsseli Sint-Jan Berchmanscollege’is, kus ta põhiaineteks olid keeled.

Printsess räägib Belgia kolme riigikeelt, prantsuse hollandi ja saksa keelt, kuid ka väga hästi inglise keelt. Ta on käinud vabatahtlikuna abis lastekodudes ja erivajadustega inimeste hooldekodudes ning on esindanud oma pere mitmetel avalikel sündmustel. 

Belgia kroonprintsess Elisabeth
Belgia kroonprintsess Elisabeth Foto: Twitter.com

Belgia kuningal ja kuningannal on veel kolm last, printsid Gabriel ja Emmanuel ning printsess Eleonore. Pere elab Laekeni lossis.

Belgia kuninglik perekond vasakult: printsess Eleonore, prints Gabriel, kuninganna Mathilde, kuningas Philippe, printsess Elisabeth ja prints Emmanuel
Belgia kuninglik perekond vasakult: printsess Eleonore, prints Gabriel, kuninganna Mathilde, kuningas Philippe, printsess Elisabeth ja prints Emmanuel Foto: Michel Gronemberger/AP/Scanpix
Belgia kuninglik pere: kuningas Philippe, printsess Elisabeth, kuninganna Mathilde, printsess Eleonore, prints Emmanuel ja prints Gabriel
Belgia kuninglik pere: kuningas Philippe, printsess Elisabeth, kuninganna Mathilde, printsess Eleonore, prints Emmanuel ja prints Gabriel Foto: Yves Herman/AP/Scanpix
Belgia kuninga Philippe'i ja kuninganna Mathilde'i neli last: printsess Eleonore, prints Gabriel, kroonprintsess Elisabeth ja prints Emmanuel
Belgia kuninga Philippe'i ja kuninganna Mathilde'i neli last: printsess Eleonore, prints Gabriel, kroonprintsess Elisabeth ja prints Emmanuel Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS/Scanpix

Briti Atlantic kolledž asub 12. sajandist pärit St. Donati lossis. Selles õppeasutuses õpib 350 õpilast, kelle vanus on 16 – 19 eluaastat ja kes on pärit 90 riigist.

Atlantic kolledž asub Walesis 12. sajandist pärit St. Donati lossis
Atlantic kolledž asub Walesis 12. sajandist pärit St. Donati lossis Foto: wikipedia.org

Printsess Elisabeth pidi sellesse kooli õppima pääsemiseks läbima katsed, mis läksid tal edukalt.

Atlantic kolledži asutas sakslasest haritlane Kurt Hahan 1962. aastal rahvusvahelise õppeasutusena.

Õpilased elavad ühiselamus korterites, kuhu mahub neli inimest. Korteris on lisaks neljale magamistoale, elutuba, köök, dušširuum ja WC.

Koolil on ka oma söögikoht, kultuurikeskus, tantsustuudio, võimla, spordihall ja diskosaal.

Selles koolis maksab üks semester 10 000 naela.

Nimetatud kooli on näiteks lõpetanud Jordaania kuninga Husseini ja kuninganna Noori tütar, printsess Raiyah bint Al Hussain ja Hollandi kuningas Willem-Alexander.

Ei ole teada, kas prints Harry ja ta kihlatu Meghan Markle kutsuvad ka Belgia kuningliku pere liikmed, kaasa arvarud kroonprintess Elisabethi oma pulma.

Kuninganna Mathilde ja kroonprintsess Elisabeth
Kuninganna Mathilde ja kroonprintsess Elisabeth Foto: THIERRY ROGE/AFP/Scanpix
Belgia kuningas Philippe ja ta tütar, kroonprintsess Elisabeth
Belgia kuningas Philippe ja ta tütar, kroonprintsess Elisabeth Foto: DIRK WAEM/AFP/Scanpx

Belgia kroonprintsess Elisabethi Facebook. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles