Stephen Fry ühineb «Kääbiku» näitlejaskonnaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Fry
Stephen Fry Foto: Reuters


Produtsent-lavastaja Peter Jackson on kutsunud oma hetkel filmimisjärgus olevasse «Kääbikusse» briti karakternäitleja Stephen Fry. Mees hakkab kehastama raamatut lugenud fännidele kindlasti tuttavat Järvelinna ülemat, vahendas Forumcinemas.ee

Jackson tegi uudise teatavaks oma Facebooki lehel, kuhu ta postitab aktiivselt ja mis peamine – personaalselt – uudiseid nii «Kääbikust», eelseisvast «Tintinist» kui ka oma muudest ettevõtmistest.

«Olen tundnud Stephenit juba palju aastaid ja hetkel arendame koos filmiprojekti nimega «Dambusters», » lausus Jackson. «Ta on suurepärane näitleja ning kirjanik ning kindlasti saab temast äärmiselt mälestusväärne linnaülem.»
Fry osalus «Dambustersis», Teise maailmasõja sündmusi kajastavas action-põnevikus, tuli samuti uudisena. Jacksoni produktsioonikompanii WingNut Films on seda projekti arendanud juba aastast 2006.

Enne «Kääbikut»saavad siinsed filmifännid Stephen Fry’d suurel ekraanil näha tänavu detsembris, mil kinodesse saabub Guy Ritchie film «Sherlock Holmes: Varjude mäng» (Sherlock Holmes: A Game of Shadows). Fry kehastab filmis Sherlocki venda Mycroft Holmesi.

«Kääbiku» võtteperiood algas Uus-Meremaal märtsi keskpaigas ja valmis produkt saabub kinodesse kahes osas ja 3D-formaadis. Filmi kesksetes osades astuvad üles Martin Freeman Bilbo Bagginsi rollis ja «Sõrmuste isanda» triloogiast tuttavad Andy Serkis, Ian McKellen ning Cate Blanchett võtavad taas ette omaaegsed rollid.

«Kääbiku» sündmused leiavad aset 60 aastat enne sündmuseid, mis toimusid «Sõrmuste isanda» filmides. Alloleva videolõigu vahendusel võite jälgida ekskursiooni mööda «Kääbiku» erinevaid võtteplatse ning töökodasid, giidiks Peter Jackson isiklikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles