Video: kas USA Georgia rannalt leiti kuulsa Loch Nessi koletise sugulane?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto, millel väidetavalt on Loch Nessi koletis
Foto, millel väidetavalt on Loch Nessi koletis Foto: Rights Managed/Mary Evans / Pharcide/Scanpix

Möödunud nädala reedel, 16. märtsil oli Jeff Warren koos oma pojaga Georgia osariigi rannal, leides sealt surnud looma, kes välimuselt meenutas Šotimaa kuulsat Loch Nessi koletist või eelajaloolist plesiosaurust.

Warren tegi Georgia Wolfi saare looduskaitseala leiust fotod ja video, avalikustades need sotsiaalmeedias, teatab Newsweek. 

Ameeriklase teatel nägi ta haigrut rannal olnud looma nokaga toksimas ja ta arvas, et tegemist on näiteks surnud hülgega.

«See olend meenutas pigem Loch Nessi koletist, olles nagu ta väiksem sugulane. Igatahes on mõistatus, et kes ta selline on,» teatas mees.

Georgia rannalt leitud olend
Georgia rannalt leitud olend Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Warren lisas, et see kaldale uhutu meenutas oma väikese pea ja pika kaelaga veel eelajaloolist plesiosaurust, suurt veereptiili, kes elas juura ajastul 199 – 145 miljonit aastat tagasi.

Plesiosaurus
Plesiosaurus Foto: Rights Managed/Mary Evans / Natural History Mus/Scanpix

USA kalandus- ja looduskaitseameti juhi Dan Ashe sõnul võivad hiidhaid (Cetorhinus maximus) lagunedes meenutada plesiosaurust. Siinsel juhtuml võis hukkuda noor hiidhai, kes oli üsna väike.

Hiidhai
Hiidhai Foto: wikipedia.org

Planktontoiduline hiidhai on vaalhai järel maailmas suuruselt teine kala.  Seni teadaoleva suurima hiidhai pikkus oli 12, 3 meetrit ja kaal 19 tonni. Hiidhaide keskmine pikkus on 6 – 8 meetrit ja kaal viis tonni.

Warreni fotosid näinud kommenteerisid sotsiaalmeedias, et USA Georgia osariigi Altahama jões elab indiaani kultuuris tuntud jõekoletis Altamaha-ha ning äkki on mehe leitu hoopis tema.

Altamaha-ha jõekoletis
Altamaha-ha jõekoletis Foto: wikipedia.org

Skeptikud on veendunud, et keegi pani selle mitmest erinevast olendist kokku pandud koletise rannale, valmistudes juba varakult naljapäevaks, 1. aprilliks.

Kalamehed kommenteerisid, et see võib olla hoopis mantelhai (Chlamydoselachus anguineus), kes oma välimuselt meenutab meremadu või angerjat.

Mantelhai
Mantelhai Foto: wikipedia.org

Mantelhaid elavad kuni 1500 meetri sügavusel ja võivad kasvada kuni kahemeetriseks.

Seni ei ole veel kindlat vastust, kes Georgia rannale sattus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles